15 x what not to wear als je klein bent

What not to wear als je, net als ik, een kabouter bent van 1.60?

Vind jij ook altijd dat kleding nooit goed staat omdat je gewoon ieniminie bent en wil je met alles wat je hebt langer lijken? Me too! Daarom zet ik 15 trends op een rijtje die je kleiner doen lijken; dus (helaas) gewoon moet vermijden als je verticaal te kort komt. En moet ik m’n kast uitmesten omdat ik stiekem 4 van deze uhh-doe-dat-maar-niet trends in mijn kast heb liggen, waaaahhh!

Deze eerste 4 don’ts heb ik toch echt in m’n kast liggen; ook nog eens in meerdere kleuren, modellen en materialen. Shame on me.

WIJDE SWEATERS
Een oversized sweater van een grof breisel slokt je op, draag liever een getailleerde trui. Maar who cares! Ze zijn zo lekker warm en op een skinny staan ze zo leuk. En binnenshuis zie ik er graag uit als een sloeber met een grote trui en joggingbroek.

OVERSIZED TASSEN
Stom! Ook al passen kleine tassen beter bij mijn lengte, mijn mega grote Mary-Poppins tassen gaan zeker niet weg. Geen optie.

HORIZONTALE STREPEN
Hoewel verticale strepen beter zijn voor je lengte (zegt men) draag ik toch graag een liggend streepje. Ze maken iedere outfit net wat speelser. Die leg ik lekker terug in m’n kast.

BOYFRIEND JEANS
M’n eigen vriend vind m’n baggy jeans echt vreselijk, maar het zit zo lekker. Ook al draag ik voor het merendeel skinny’s, een boyfriend model is een leuke afwisseling. Vooral fav in de zomer met m’n allstars eronder of slippertjes. Jammer dat het je benen een beetje doet krimpen. 

GROTE PRINTS
Hoe groter het patroon, hoe kleiner je lijkt. Kies daarom alleen kleine prints en draag alleen bovenkleding in print om de nadruk op je bovenlichaam te leggen.

WIDE-LEG BROEKEN VAN ZIJDE
Toch fan van wijde broeken? Kies dan voor een wijde broek met meer gestructureerde sto, zoals denim.

BERMUDA SHORTS
Dit mag gewoon niemand dragen!

OVERLOAD AAN LAAGJES
Oké ben ik zelf ook vaak schuldig aan (ben een enorme koukleum). En hoewel ik een enorme fan ben van de Olsen zusjes, al die laagjes die ze jaren geleden droegen maken een propje van ze.

HAKKEN MET ENKELBANDJES
Enkelbandjes verdelen je benen zeg maar, waardoor ze er korter uit zien dan ze zijn. Een schoen die  laag uitgesneden is doet juist het tegenovergestelde.

HAKKEN MET RONDE NEUS
Hakken met een puntige neus doen juist wonderen voor je benen!

MIDDEN-KUIT LAARZEN
Gelukkig komen lange laarzen bij mij altijd tot in mijn knieholte, dus hier heb ik geen last van. Maar draag gewoon geen laarzen die net niet lang zijn en ergens in het midden van je kuiten eindigen. Kies voor enkellaarsjes, die geven lengte.

GEPRINTE JUMPSUIT
Love jumpsuits, maar om langer te lijken kies je voor een jumpsuit in één (het liefst donkere) kleur.

TUNIEK
Deze tops zijn gewoon niet gemaakt voor kleine vrouwen.

MIDI ROKKEN
Dit zijn die jaren 50/60 rokken, beginnen in de taille en eindigen ergens bij je kuiten. Nee doe maar niet.

FULL MAXI WIJDE ROK
Hiermee zie je eruit als een taartje. That’s all.

Heb jij ook weleens dit soort issues?

Beeld | Streetfsn | Stockholm streetstyle | Vogue

Comments

comments