3 weken Bournemouth met EF

Rolien Wisse is drie weken naar Bournemouth geweest met EF.

“Waarom? Omdat ik naar Engeland wou en de plaats het meest dichtbij de kust en de warme golfstroom waar een algemene cursus gevolgd kon worden was… Bournemouth!  ‘s Ochtens of ‘s middags hadden we les en in onze vrije uurtjes gingen we naar het strand, het park of gingen we Bournemouth zelf in. Omdat ik voornamelijk omging met andere nationaliteiten leerde ik daar enorm veel van. Alles gebeurde in het Engels. De taal voelde ineens zo vertrouwd en met al die nationaliteiten heb ik het enorm naar mijn zin gehad! Het WK was bezig en aangezien ik veel omging met Duitsers en Spanjaarden waren wij er elke wedstrijd bij!

Ik kwam erachter dat wij, Nederlanders, helemaal niet zo slecht Engels spreken vergeleken met andere nationaliteiten. De lessen waren erg leuk en interactief. We mochten vaak een korte presentatie houden en hielpen elkaar waar nodig. Het is zo leuk om te merken hoe open de mensen zijn bij EF en hoe behulpzaam iedereen is. Hoewel ik voor ik wegging het idee had dat ik erg slecht was in Engels kon ik me daar heel goed redden.

Op zondag kwam ik aan bij mijn gastgezin, een typisch Engels ouder stel dat mij met open armen ontving. Ik zat daar met twee Spaanse meiden met wie ik samen met de bus naar de school kon. Lennie, de man in het gastgezin, heeft me nog een dag rondgeleid door Poule, een dorpje vlakbij Bournemouth. Hij vond het heel leuk dat ik architectuur ging studeren en vertelde me van alles. We dronken een biertje bij een echte Engelse Pub omdat hij het zo leuk vond dat ik, als meisje, bier dronk. Het gastgezin beviel mij dus erg goed. Mijn vrienden zaten echter in de residentie. Deze ligt heel mooi gelegen in het centrum en ten opzichte van de school, dus ook zij hadden het goed voor elkaar.


Op de maandag gingen we de eerste dag naar school. We leerden elkaar al een beetje kennen in de les en ’s avonds was er een welkomstfeestje. Een mooie gelegenheid om wat meer mensen te leren kennen! Vooral de eerste week had ik ook nog mee gedaan aan een aantal activiteiten die werden georganiseerd door het EF activiteiten team. We deden een wandeling door Bournemouth zodat we alles een beetje wisten te vinden en ook organiseerde het team activiteiten als beachvolleybal. Na nog een uitstapje naar Londen, leuke lessen, strandbezoekjes, fohmparty’s en een bezoekje van mijn ouders aan het gastgezin waren de 3 weken alweer voorbij gevlogen! Met een aardig woordje Engels en na een topvakantie ben ik de studie architectuur begonnen. Nu heb ik veel voordeel en plezier van de beheersing van de Engelse taal en kijk ik al weer uit naar het volgende buitenlandse avontuur! Hopelijk was dit een opstapje voor eventueel een half jaar of jaar naar het buitenland!

Iets voor jou?

Zie jij jezelf ook wel in het buitenland een cursus of stage volgen? EF staat voor ‘Education First’ en verzorgt taaltrainingen, taalreizen, academische programma’s en culturele uitwisselingen. EF heeft meer dan 400 scholen in zo’n 50 landen. Check voor meer info www.EF.nl!

Comments

comments