Pepernoten

De Sint is weer in het land en dat betekent: sintsnaai! Zo maak je  zelf pepernoten in 5 simpele stappen.

1. Verwarm de oven alvast voor op 160 graden.

2. Doe de boter, de suiker, de speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel in een kom en kneed het goed door elkaar.

3. Voeg lepel voor lepel de melk toe.

4. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Maak dan van het deeg kleine balletje en leg ze op de plaat. Druk ze een beetje plat.

5. Bak de pepernoten zo’n 15 minuten in de oven totdat ze lichtbruin zijn.

Extra lekker: dip de pepernoten met een satéprikker in gesmolten chocolade. Hallo chocoladepepernoten!

Dit heb je nodig:
– 150 gram boter
– 125 gram bruine basterdsuiker
– 10 gram speculaaskruiden
– 250 gram zelfrijzend bakmeel
– 4 eetlepel melk

Comments

comments