5x Mode Dilemma’s voor Dorpsmeisjes

Als je net als mij in een dorp woont, dan heb je veel meer modeproblemen dan alleen een ‘shit, mijn geld is bijna op’. Ik zette ze voor je op een rijtje.

Je bent minstens een half uur aan het reizen voordat je überhaupt een H&M, Vero Moda of Primark hebt bereikt. (Om nog niet eens te beginnen over een Costes, New Look of Forever 21.)

Daar zit je dan. In de bus naar je persoonlijke Mode Mekka. En uiteraard gaat diezelfde bus niet rechtstreeks, maar neemt ‘ie een bochtje links en een bochtje rechts om ook nog alle andere mede-dorpsmeisjes op te pikken. Zucht.

Je hebt een haat-liefde verhouding met webshops.

Want sja, als Mohammed niet naar de berg komt, dan komt de berg wel naar…Afijn. Je snapt ‘m wel. Webshops zijn natuurlijk de uitvinding van de eeuw (vanille-coconut geurkaarsen en roze glazuur uiteraard even niet meegerekend). Maar. Die. F@#cking. Verzendkosten. En wat staat daar? 10 tot 15 werkdagen verzendtijd? Argh!

Hakken zijn een no-go.

Want je moet altijd rennen naar de bus of trein, die uiteraard zijn gestationeerd in slecht betegelde dorpsweggetjes.

Iedereen kijkt je raar aan als je het over woorden als ‘ear cuff’ en ‘loafers’ hebt.

Op een borrel in Amsterdam kijkt niemand raar op als je dit soort modetermen dropt, maar op dat feestje ‘bij de tweede koeienvlaai naar rechts’ zorgt dit al gauw voor een uitgebreide Google-sessie. Mits je internetverbinding hebt natuurlijk.

…laat staan als je deze items ook nog draagt.

Zelf draag ik dag in, dag uit sneaker wedges, maar echt…de blikken die je dan af en toe krijgt. Net alsof willekeurige passanten een ‘Wie staart het langst’-wedstrijdje houden met je schoeisel. Believe me. Zelfs in een Little Black Dress voel je je haast al overdressed.

Herkenbaar?

Comments

comments