5x modeboeken voor échte fashion addicts

Fashion books: ze staan geweldig als decoratie, maar ze zijn ook nog superhandig om inspiratie op te doen! Deze vijf inspi modeboeken wil je hebben. 

#1. In Vogue

Vogue: een superhot internationaal modeblad. In Vogue gaat over het ontstaan van het modeblad, de geschiedenis en hoe dat is veranderd naar hoe zij nu zijn. Er zijn veel foto’s in te vinden: kijk hoe de covers veranderen met de tijd en hoe fashion is veranderd in de afgelopen 100 jaar!

#2. Altijd een Parisienne – waar je ook bent

Parijs is dé modestad, dus als je een fashion addict bent is dit de place to be. Droom jij net als Blair Waldorf ervan om een Parisienne te zijn? Dan is ‘Altijd een Parisienne’ een perfect boek voor jou. Het gaat over de Parijse kijk op cultuur, mode en gedragsregels. Een auteur, filmproducente, model en actrice geven antwoord op de vraag: wat maakt een vrouw een echte Parisienne?

#3. Geluk is een jurk

Cécile Narinx is een journaliste en werkt al vanaf 1997 op de redactie bij tijdschriften. Inmiddels is zij hoofdredactrice van de Nederlandse Harper’s Bazaar en heeft ze het boek ‘Geluk is een jurk’ uitgebracht. Dit mode-icoon schrijft in haar boek over alles wat je altijd al had willen weten over de modewereld en over de grootste mode-iconen. Ook vertelt ze onder andere hoe het er bij fashion shows aan toegaat en hoe het is om celebs te interviewen!

#4. The world according to Karl

Eén van de meest invloedrijke modeontwerpers van deze eeuw: Karl Lagerfeld. Hij is al sinds 1983 ontwerper bij Chanel en heeft ook zijn eigen kledinglijn. This guy is a fashion hero! In het boek ‘The world according to Karl’ staan prachtige modefoto’s en quotes van Karl Lagerfeld.

#5. Dreaming of Dior

Charlotte Smith erfde 3000 vintage jurken van haar oma Doris. Deze girl heeft al deze jurken in een boek gebundeld die ‘Dreaming of Dior’ heet. Van Chanel tot Dior en Galanos. Van elke jurk is er een illustratie gemaakt en staat er een klein verhaaltje bij. Het zal je maar overkomen!

Heb jij een fashion boek?

Yes! Cara Delevingne heeft een boek geschreven!
5 manieren om denim te dragen

(Bron foto’s: Pinterest en Instagram 6k_pictures, rubiashop, darnellcollection, mishjonesy, ramamisier)

 

Comments

comments