6x enge gevolgen van overgeslagen maaltijden

Er zal geen meisje zijn die nooit uit haast haar ontbijt heeft overgeslagen. Soms heb je gewoon écht geen tijd. Of gewoon écht geen honger. No big deal, toch? Eet ik straks tijdens lunch wel wat meer. Of misschien niet, een paar calorieën per dag minder is ook geen ramp.. Maar het overslaan van maaltijden is juist dé oorzaak van over eating en aankomen! Dit zijn 6x enge gevolgen van overgeslagen maaltijden!

1. Je brein werkt letterlijk niet meer!
Dus, je hebt gisteravond 1 of 2 (5!) pizzastukjes teveel gegeten en denkt dat goed te maken door de volgende dag gewoon lekker de lunch te skippen. Nah-ah, niet goed voor je lichaam dus. Je suikerspiegel gaat drastisch naar beneden en aangezien jouw brein op glucose draait, kun jij je niet meer focussen. Als je dit te vaak doet, wordt het alleen maar erger. Je wordt dus letterlijk slimmer van eten.

2. Je wordt de grote bitch op de wereld.
Yup, geen geintje. Weleens opgemerkt dat je chagrijnig wordt als je honger hebt? Dat komt, mdat niet alleen jouw suikerspiegel naar beneden gaat, maar ook je humeur. En omdat je letterlijk niet goed meer kunt nadenken (zie punt hierboven), realiseer jij je niet eens dat je bitchy doet! En dat is na het missen van 1 maaltijd.

Na het constant missen van bepaalde maaltijden slaat jouw lichaam over naar survival-mode. Je weet wel, die primitieve stand van het lichaam die je nodig had om van leeuwen weg te rennen. ”Je voelt je onrustig, gestresst en je ziet het grote plaatje niet meer”, zegt Dr. McCallum, een psychiater in St. Louis. Dus, je wordt de meest depressieve en naarste versie van jezelf!

3. Eetbuien, here I come.
Ironisch toch? Als jij eten bij je lichaam weghoudt, wil het alleen maar meer. De volgende keer dat je een hapje neemt, zal het zeker niet bij een hapje blijven. Als je je lichaam happy houdt, zal het ook niet protesteren! ”Onderzoek wijst uit dat als je proteïne vroeg in de ochtend eet, je minder zult verlangen naar eten”, aldus Dr. McCallum.

4. Yup: je komt alleen maar meer aan.
Als je meerdere maaltijden mist, sjoemel je met je spijsvertering en neemt je extra vet op. Dr. McCallum: ”Onze lichamen zijn geprogrammeerd om te overleven, no matter what. Het was vroeger al zo: als een holbewoner dagen geen eten had, werd zijn spijsvertering verlaagd, zodat hij niet zoveel calorieën nodig had.”

5. Zeg maar ”bye bye” tegen je good looks!
Onhelder, droog haar en een ongezonde, niet stralende huid. Klinkt leuk? Niet echt. Het klinkt misschien cliché, maar je bent wat je eet. Elke keer als jij je lichaam van calorieën weerhoudt, krijgt je lichaam ook geen essentiele vitaminen binnen. Heel veel vitaminen zijn ook fat-soluble, dat betekend dat ze niet werken als er niet genoeg vet in je lichaam zit!

6. Je voelt je zó opgeblazen, net een walvis.
Deze is kort maar krachtig. Chronisch (slecht)diëten leidt tot chronische verstopping. Dr. McCallum waarschuwd: ”Uiteindelijk stoppen de darmen er ook mee.” Eten duwt afval door het lichaam heen. So don’t mess with poop!

Bron: www.seventeen.com

 

 

Comments

comments