9 Tips tegen puistjes

Jakkes weer een puistje erbij op mijn gezicht! Het lijkt alsof het nooit ophoudt. Denk je dat ze eindelijk weg zijn, komt er weer een ongewenst pukkeltje op je huid tevoorschijn. Hier zijn een aantal tips om puistjes te voorkomen en/of te verminderen.

1| Droog je huid niet uit
Vaak wordt gedacht dat het uitdrogen van de huid helpt tegen puistjes, denk maar aan tandpasta op een puistje smeren. Of door je gezicht te vaak te grondig te wassen. Maar nee, zo werkt het niet. Als je gezicht droog wordt, gaan je talgklieren meer talg produceren waardoor de kans op verstoppingen in de huid (de puistjes dus) groter wordt. Je huid reinigen is zeker wel belangrijk, maar zorg ervoor dat je huid niet te droog is. Voorkom dit bijvoorbeeld door een verzorgende crême op je huid te smeren na het reinigen.

2| Drink water
Jup, het is voorspelbaar, maar te weinig water is een boosdoener. Eigenlijk komt het een beetje op hetzelfde verhaal als hierboven neer. Genoeg water zorgt voor minder talg, dus minder puistjes!

3| Keep ya hands off!
Probeer gewoon nooit aan je gezicht te zitten. Door bacteriën op de huid kunnen puistjes ontstaan. Maar met ‘keep ya hands off’ bedoel ik ook: niet uitknijpen! Uitknijpen is wel echt heel verleidelijk want wie wil er nou met puistjes rondlopen. Maar door uit te knijpen kunnen er weer bacteriën in je huid terecht komen…

4| Kussensloop vervangen


Jup, een kussensloop is echt veel viezer dan je denkt. Door regelmatig je kussensloop te vervangen neemt de kans op puistjes af.

5| Direct wassen na sporten
Na het sporten is het slim om meteen je huid schoon te maken. Puistjes op je rug komen vaak doordat je het zweet laat opdrogen. In je gezicht kan dit ook het geval zijn.

6| Eet gezond
Ik denk dat deze wel duidelijk is, je zult er toch aan moeten geloven ;)

7| Honing als gezichtsmasker
Honing dood bacteriën, en het hydrateerd. Twee dingen die je huid nodig wanneer je last hebt van puistjes.

8| Af en toe diep reinigen


Zo nu en dan is je huid toe aan een diepe reiniging. Even goed scrubben zal je huid goed doen. Maar doe dit niet te vaak, anders droog je je huid uit (zie punt 1). Ohja en na het dragen van makeup moet je je gezicht super goed schoonmaken om verstoppingen te voorkomen.

9| Sunshine
De zon heeft zowel positieve als negatieve effecten op de huid. Een positief effect is dat bacteriën die puistjes veroorzaken worden gedood door zonnestralen. Negatief is natuurlijk dat de zon ook schadelijk kan zijn voor de gezondheid van je huid. Maar als je gewoon goed insmeert met zonnebrand kan het wonderen doen tegen puistjes om af en toe in het zonnetje te zitten!

10| Make-up


Probeer zo weinig mogelijk je puistjes te camoufleren. Puistjes ontstaan door verstopte poriën en make-up verstopt de huid alleen maar meer.

Heb jij last van puistjes? Wat gebruik je ervoor?

 

Comments

comments