Arganolie: goed voor alles

Tijdens een studiereis naar Marokko, ontdek ik in Marrakech de perfecte gezichts-, haar- en nagelverzorging. En dat allemaal in 1 flesje: arganolie! Ben jij  benieuwd wat je allemaal met deze wonderolie kunt doen?

Gezichtsverzorging


Gezichtsmasker
– 3 Druppels arganolie
– 3 Theelepels Griekse yoghurt
– 1 Eetlepel honing
– Eventueel een eetlepel citroensap
Alles mengen en je hebt een reinigend en hydraterend masker.

Face moisturizer
Een paar druppeltjes pure arganolie op je gezicht smeren, en je gezicht wordt meteen gehydrateerd. Ik doe dit soms voordat ik ga slapen; ik smeer dan een dikkere laag olie. Als je overdag de arganolie op je gezicht smeert, moet je oppassen met de hoeveelheid. Je huid kan er vettig uit gaan zien bij een te grote hoeveelheid.

Toevoeging aan je foundation
Voeg 1 of 2 druppels toe aan je foundation voor een mooie gloed.

Haarverzorging


Haar masker 
’s Avonds voor het slapen gaan, masseer ik soms 4 à 5 druppels arganolie in mijn haarpunten. Ik laat de olie de hele nacht intrekken en spoel het de volgende ochtend onder de douche uit. Zijdezacht!

Anti-pluis
Na het douchen een kleine hoeveelheid arganolie in je haar en de pluis is weg. Dit is ook goed voor droog haar en om een glanzend effect te creëren.

Nagelverzorging

Treatment voor je nagels
Je nagels worden sterker van de arganolie en je nagelriemen worden er soepel van.

Conclusie: arganolie wordt niet voor niets ‘het goud van Marokko’ genoemd. Deze olie van de vruchten van de arganboom is goed voor alles!

Pure arganolie kun je kopen bij o.a. Arganwinkel.nl  & Arganolie.nl  

 

 

Comments

comments