DIY: avocado gezichtsmasker

Op verschillende websites las ik dat avocado goed is voor de huid, dus ik besloot er zelf een gezichtsmaskertje van te maken. Het werkt vooral goed tegen de droge huid, dus mocht je last hebben van droge plekjes in je gezicht, kijk dan vooral verder!


Dit heb je nodig: een halve avocado, een schaaltje yoghurt, een halve citroen voor het citroensap en een eetlepel honing. Verder heb je ook nog een blender nodig om alles in te mixen. De avocado en honing werken verzorgend voor de droge huid, de yoghurt zorgt voor een verfrissend effect en het citroensap heeft een zuiverende werking.


Het is heel simpel: je doet gewoon alle ingrediënten die hierboven staan in de blender. De yoghurt, de honing, de avocado (zonder schil) en het citroensap dat je uit de citroen knijpt.


Als je vervolgens de blender aanzet verandert het in een groen mengsel. Is het mengsel nog wat te dik? Voeg dan nog wat extra yoghurt toe.


En dan is je avocado gezichtsmasker klaar! Nu kun je het aanbrengen op je gezicht. Vergeet niet van tevoren je make-up van je gezicht af te halen.


Deze foto maakte ik toen ik het masker voor het eerst probeerde. Het voelde in het begin een beetje gek maar inmiddels heb ik het masker al meerdere keren gemaakt omdat ik het erg fijn vond. Je krijgt er een lekker zachte huid van en de droge plekjes gaan weg!

Heb jij wel eens zelf een gezichtsmasker met avocado gemaakt?

Comments

comments