Back to school: Bloemen boekenleggers

Boeken kaften, pennen inslaan, notitieblokken aanschaffen, een leuke agenda halen… ben jij al bezig met je spullen voor het nieuwe schooljaar te kopen? Wees dit jaar extra origineel en maak je eigen leuke bloemen boekenleggers. Niet alleen handig voor het markeren van pagina’s in boeken, maar ook erg leuk in tijdschriften, notitieblokken en je agenda! In deze post laat ik zien hoe je deze cuties maakt.

Dit is wat je nodig hebt:


-Stofjes met leuke printjes
– Naald en draad
– Schaar
– Knoopjes
– Paperclips

Stap 1
Knip een vierkant uit je stukje stof.

Teken een cirkel op het stukje stof en knip deze vervolgens uit. Je kun makkelijk een groot waxinelicht of klein rond potje gebruiken en omtrekken.


Stap 2
Nu ga je met je naald en draad de omtrek van de cirkel volgen door grof te naaien. 

Als je de hele omtrek hebt gevolg met je naald en draad, maak je geen knoopje maar trek je deze aan.

Door het draad aan te trekken, klapt de stof om naar het midden van de cirkel. Hierdoor lijkt je lapje stof net een klein bloempje!

Herhaal deze stap ook met andere stofjes. Hoe meer verschillende kleuren en printjes, hoe leuker!

Stap 3
Zoek nu knoopjes uit die bij de bloemen passen die je net hebt gemaakt, en naai ze vast in het midden.


Terwijl je het knoopje aan de bloem bevestigd, naai je de bloem ook gelijk aan de bovenkant van de paperclip vast! Zorg ervoor dat je de bloem stevig aan de paperclip naait, zodat deze niet gaat verschuiven.


Deze schattige boekenleggers zijn erg makkelijk te maken en fleuren je schoolspullen op! Plaats ze tussen pagina’s in je studieboeken, belangrijke notities in je agenda, dat leuke artikel in een tijdschrift of voeg net dat ene beetje extra’s toe aan je saaie schoolschriften.

Comments

comments