Back to school: DIY Fashion notebook

Pimp je saaie zwarte schoolschriften, tekenblokken of multomappen om tot ware fashion must-haves. Ik heb inspirerende fashion plaatjes en woorden op mijn tekenblokken geplakt voor mijn styling opleiding. In deze DIY laat ik zien hoe makkelijk jij jou eigen draai geeft aan je schoolspullen en ze omtovert tot unieke items! 

Dit is wat je nodig hebt:


– Tijdschriften (voorkeur die te maken hebben met fashion)
– Lege notitieschriften, multomappen of tekenblokken
– Een schaar
– Hobbylijm
– Transparant plakfolie

Stap 1
Het eerste wat je gaat doen (het leukste gedeelte!) is opzoek gaan naar plaatjes en tekst in de tijdschriften die jou aanspreken en deze uitknippen.


Stap 2
Als je vindt dat jou verzameling groot genoeg is, of je bent door al je tijdschriften heen ga je ze neerleggen op je schriften. Deel de collage in zoals jij dat wilt. Probeer allerlei manieren uit door de plaatjes te verschuiven. Ben je tevreden? Plak ze dan vast met lijm.

Neem de achterkant natuurlijk ook mee.

Stap 3
Herhaal stap 4 met de tekst, quotes en woorden die je uit de tijdschriften hebt geknipt.

Voorkant…

… en achterkant.

Stap 5
Knip de gedeeltes van de plaatjes die uitsteken netjes af en plaats je schrift op het plakfolie om de omtrek op te meten.

Laat een paar centimeters folie vrij rondom het schrift (deze ga je later naar binnen toe vouwen) en knip het af.

Stap 6
Trek voorzichtig het achterkantje van de transparante folie een paar centimeter naar achteren toe en plak deze op het schrift. Begin boven aan in het hoekje en strijk de folie goed plat terwijl je het witte achterkantje naar beneden blijft trekken.

Als je hele schrift bedekt is met een laagje plastic, vouw je de overige gedeeltes van het plakfolie naar binnen toe. 

Tover nu elke keer een glimlach op je gezicht als jij straks op school jou eigen unieke schriften uit je tas tevoorschijn haalt!Comments

comments