Het beauty geheim van Curaçao

Het verhoogt je weerstand, heelt wonden én is heel goed voor je huid en haar. Wat het is? Het beauty geheim van Curaçao. Ik nam een kijkje bij waar het wordt gemaakt en kreeg producten mee om te testen! Benieuwd? Lees verder.

Tadaa, het beauty geheim van Curaçao. Misschien had je het al geraden maar ik heb het over de Aloë Vera plant!

Waarschijnlijk heb je (ongemerkt) al veel producten met Aloë Vera in je kast staan. Maar wat is Aloë Vera nou precies en waar is het goed voor? Ik had er zelf nog nooit bij stil gestaan. Toen ik merkte dat elke Curaçaoënaar me Aloë Vera aanraadde als het ging om jeukende muggenbulten, ontstoken wondjes of verbrande huid, werd ik wel erg nieuwsgierig naar de plant en dus werd het tijd voor een kijkje op de plantage.

De Aloë Vera plant wordt al eeuwen gebruikt als schoonheids-/gezondheidsproduct. De Aloë gel is namelijk rijk aan mineralen en vitamines (vooral A, E, de antioxidanten C en vitamines van de B-groep die erg goed zijn voor huid en haar).  Ook bevat de plant acemannan (een groep koolhydraten of suikers) dat je immuunsysteem versterkt!

Een gel van Aloë Vera is goed tegen een droge en gevoelige huid maar ook tegen acne. Niet dat Aloë je ineens van je puistjes afhelpt maar het zorgt wel voor ontsmetting en heling én voorkomt littekenvorming. Ook is Aloë erg geschikt om op je verbrande huid te smeren. De gel van de plant verfrist namelijk en verzacht de pijn.

Naast het uitwendig gebruik van Aloë is het ook erg goed voor je om het sap te drinken. Getver. Ja, vies is het wel. Maar volgens de gids die ons rondleidde over de plantage zorgt het sap onder andere voor minder haaruitval en laat ik daar nou last van hebben dus dat ga ik zéker uitproberen. (Houd Fashionista.nl in de gaten voor mijn ervaring met het Aloë Vera sap)


Het sap dat je hier uit het blad ziet druipen is Aloïne (zit alleen vlak onder de schil) dat erg laxerend werkt dus niet in de producten wordt verwerkt!

 


De doorzichtige gelei die je ziet is de pure Aloë Vera die verwerkt wordt in de producten. Eén zo’n klein blokje bevat alle vitaminen etc. die je nodig hebt op een dag. (Ja, je kunt het ook gewoon zo opeten. Lekker is het niet ;) )


Hier zie je een aantal foto’s van hoe de plant verwerkt wordt in de fabriek. De producten van de Curaçaose plantage bevatten ten opzichte van de meeste producten met Aloë Vera veel meer pure Aloë Vera.


Deze producten; een pure Aloë gel, een gezichtsmasker, body lotion en een dagcrème kreeg ik mee om te testen. Op de site van de plantage kun je ze zonder verzendkosten bestellen. Mijn ervaringen met de producten zal ik met je delen, dus houd Fashionsita.nl in de gaten!

Comments

comments