BEAUTY: masker met tandpasta en zout

Tandpasta en keukenzout! Twee ingrediënten die je áltijd wel in huis hebt. Met deze ingrediënten kun je ook nog eens een heel effectief een gezichtsmasker maken. Ik laat het je zien! 

Voor dit gezichtsmasker heb je echt alleen maar keukenzout en tandpasta nodig. Het maakt niet uit van welk merk je tandpasta is. Waarom is deze combinatie zo goed voor je huid? De verkoelende sensatie van de mint in de tandpasta opent je poriën en doodt de bacteriën. Je huid wordt daardoor diep gereinigd en de mee-eters worden verwijderd. Zout is een natuurlijk ontsmettingsmiddel. Omdat het niet oplost in de tandpasta, wordt de combinatie van zout en tandpasta een fijn scrubmiddel om dode huidcellen en mee-eters te verwijderen.

Doe een streepje tandpasta bij het keukenzout. Meng dit tot een smeuïge pasta. Als je merkt dat de pasta nog niet smeuïg genoeg is, doe je er gewoon nog wat tandpasta bij.

Met het lepeltje breng ik de pasta aan op mijn neus. Ik druk de pasta extra aan op mijn neusvleugels, omdat hier altijd veel verstopte poriën zitten.

Ik heb nog veel van de pasta over, dus ik breng de rest aan op mijn kin, en voorhoofd (T-vorm). De pasta ruikt enorm naar mint, mijn huid tintelt en mijn ogen tranen. Toch merk ik nu al dat het goed is voor mijn huid. Je voelt dat je huid direct op de pasta reageert door de tinteling.

Ik laat het masker ongeveer 10 minuten zitten. Met een washandje en warm water haal ik het masker van mijn gezicht. Ik eindig met koud water, zodat mijn poriën kleiner worden.

De eerste 10 minuten kan je huid op bepaalde plekjes wat rood zijn. Ik heb hier niet zo’n last van. Ik merk dat mijn huid diep gereinigd is, het voelt schoon en zacht. Ook zijn mijn poriën minder aanwezig, fijn!

Ga jij dit masker proberen?

Heb je last van onzuiverheden? Probeer dan eens dit gezichtsmasker met komkommer en honing!

Je kunt natuurlijk ook een gezichtsmasker in een tube kopen zodat het altijd binnen handbereik ligt:

Comments

comments