Bonjour Paris!

Nammy Vellinga is naar Parijs geweest met EF!

Na mijn middelbare schooltijd wilde ik maar één ding: reizen. Toen ik dit vertelde aan mijn moeder, vond ze het een goed idee om dicht bij huis te beginnen. Waar beter te beginnen dan in de modehoofdstad van de wereld? Juist! Ik ging naar Parijs! Aangekomen op Charles de Gaulle begon het grote avontuur. Ik werd door een werknemer van EF opgehaald en naar de residentie gebracht. Hier slapen studenten van EF als ze niet in een gastfamilie zitten. Mijn kamergenootje kwam uit Spanje en zij nam mij gelijk onder haar vleugels. Zo kwam ik gemakkelijk aan op de eerste schooldag.

De eerste dag op school is een kennismakingsdag. Er wordt een test gedaan om iedereen bij het juiste niveau in te kunnen delen. Je krijgt een rondleiding en alles wat je moet weten over de school wordt uitgelegd.
Dan klinkt het startschot voor de tijd van jouw leven. Het ontmoeten van nieuwe vrienden is nog nooit zo makkelijk geweest, omdat iedereen die naar die school komt in principe alleen komt. In Parijs heb ik de intensieve cursus gevolgd en dat betekent dat ik 32 lessen per week volgde. In de vrije tijd kun je alles doen wat je wilt. Er worden tripjes georganiseerd voor internationale studenten naar Amsterdam, je kunt Château de Versailles of het Louvre bezoeken en je kunt gezellig samen sporten.

De Franse les, de activiteiten, de feestjes, de stad en alle nieuwe mensen die ik heb ontmoet, maken de reis onvergetelijk. Nog steeds heb ik contact met vrienden die ik toen heb gemaakt en de herinneringen zullen altijd blijven.

Comments

comments

Tags