Breakfast in a cup

Vroeg opstaan is niet voor iedereen weg gelegd, maar met dit makkelijke en lekkere ontbijtje zul je al meer gemotiveerd zijn! Zin om een iets nieuws en lekkers uit te proberen, of je vriend te verassen met breakfast in bed? Lees dan snel verder.
Dit is wat je nodig hebt:


– één a twee sneetjes brood
– Bacon strips
– Geraspte kaas
– Een ei
– Boter
– Een beker, schaaltje of mok die oven-bestendig is.

(je kunt natuurlijk ook voor de vega versier gaan en de bacon weglaten)


Voordat je begint met het maken van je breakfast cup, raad ik je aan om de oven alvast voor te verwarmen op 200 graden Celsius. 
Het eerstvolgende wat je doet zijn de korstjes van je sneetjes brood verwijderen met een mes.

Het ligt aan de omvang van je mok of ovenschaaltje, of je één of twee sneetjes brood gaat gebruiken. Je wilt namelijk dat het brood de gehele binnenkant en randen van je schaal goed bedekt straks.

Vet je mok goed in met boter en plaats je boterhammen semi-opgerold in de mok zoals te zien is op de bovenstaande afbeelding.

Rol daarna één of twee bacon strips op de zelfde manier op en plaats ze tegen de rand van het brood aan. Je creëert een soort schaal waar je straks het ei in gaat breken.

Voeg eerst nog wat geraspte kaas toe. De hoeveelheid bepaal jij zelf.

En breek vervolgens je eitje in het midden van je breakfast cup!
Plaatst je schaaltje daarna voor 10 tot 15 minuten in de oven. Je kunt tijdens het wachten nog even snel de tafeldekken, honden uitlaten of wat ochtendgymnastiek doen.


Houd de oven wel goed in de gaten zodat niets aanbrandt. Je breakfast in a cup is ready to be served! Je weet dat hij klaar is als het ei goed gekookt is en het brood er knapperig uitziet

Je kunt deze lekkernij gewoon uit de mok lepelen maar je kunt hem ook uit de mok halen en zo zelfs meenemen voor onderweg.

Geniet van je makkelijke breakfast in a cup – en wacht maar tot je bij die kaasbodem bent!

Ga jij dit ook uitproberen?

Comments

comments