Cake pops

Hoe maak je van die superleuke, lekkere cake pops? Nou zo dus. In 10 simpele stappen.

Benodigdheden:
– Cakemix voor Boerencake (Koopmans, €2,39)
– 240 gram poedersuiker (Van Gilse, €0,89)
– 125 gram ongezouten roomboter (Botergoud, €1,33)
– 3 eetlepels water
– Satéprikkers (Depa, €0,79)
– Stevige lollystokjes (Wilton, €2,50)
– Candy Melts (Wilton, €3,75)
– Strooifeest (Dr. Oetker, €5,-)Stap 1: Bak je lievelingscake
Of je nu houdt van vanille of helemaal weg bent van chocola, bak de cake die jij het lekkerst vindt. Maak het beslag, bak ‘m af in de oven en laat de cake afkoelen.

Stap 2: Crumble time
Als de cake volledig is afgekoeld verkruimel je het – lekker old skool – met je handen.

Stap 3: Plakkerige pops
Mix de roomboter en poedersuiker samen in een kom, terwijl je hier geleidelijk het water aan toevoegt. Doe hier de cakekruimels doorheen, zodat je er balletjes van kunt maken.

Stap 4: Prikken maar
Prik met een satéprikker een gaatje in ieder balletje. Zorg dat deze tot ongeveer de helft komt.

Stap 5: Even afkoelen
Leg de cakeballetjes op een plaat met bakpapier en zet ze 10 minuten in de vriezer, zodat ze wat steviger worden. Hierna kun je ze eventueel nog 5 minuten in de koelkast leggen.

Stap 6: Candy melts
Terwijl de balletjes aan het afkoelen zijn, kun je een coating maken, waar je later in dipt. Denk bijvoorbeeld aan gesmolten chocola of ‘candy melts’, die in verschillende kleuren en smaken te koop zijn.

Stap 7: Op een stokje
Doop de lollystokjes – nog voordat je ze in de cake pop prikt – zo’n 2 centimeter diep in de coating. Zo geef je de cake pop meteen een heerlijke vulling.

Stap 8: Dip it
Nu de balletjes allemaal een eigen stokje hebben, kun je ze in je favoriete coating dippen. De hele oppervlakte hoort bedekt te zijn.

Stap 9: Decorazzia
Als de coating nog niet geheel is opgedroogd, kun je de cake pops zo gek versieren als je wilt. Leef je uit met smarties, hagelslag, marsepein, eetbare discoballetjes of chocolade-drops.

Stap 10: Smullen maar
Versier een stuk piepschuim of een blok Oase (voor bloemen) met pakpapier en prik de pops erin. Hello bakerella, je hebt heerlijke cake pops gemaakt!

Comments

comments