Chocolade Banaan Spiesjes

Zin in iets zoets en makkelijk te maken? Dan zijn deze chocolade-banaan spiesjes perfect. Heb je vrienden over de vloer en wil je wat lekkers op tafel zetten dat er leuk en vrolijk uitziet? Met dit snelle recept heb je binnen no time de perfecte snack gemaakt!

Dit is wat je nodig hebt:


– Bananen (hoeveelheid hangt af van je bezoek, 1 banaan staat gelijk aan 1 spiesje)
– Versiering (denk aan smarties, hagelslag, confetti strooisel etc.)

– Chocolade repen die je makkelijk kunt smelten
– Saté of fondue prikkers
– Een schaaltje om de chocolade in te smelten

Breek de chocolade reep in blokjes en plaats deze in je schaaltje.

Je kunt de chocolade op verschillende manieren smelten. Het beste en de meest gebruikte manier is au bain marie (bij deze methode verhit je een pannetje met kokend water waar je een schaaltje met de chocolade in plaatst, zonder dat de chocola in contact komt met het water).

Heb je geen tijd of heb je niet de spullen tot je beschikking om de chocolade au bain marie te smelten? Dan kun je het schaaltje ook simpelweg voor 2 minuten in de magnetron stoppen! (dat heb ik voor dit recept ook gedaan)
Zorg dat de chocolade volledig vloeibaar is, zonder klontjes.

Snij vervolgens je bananen in dikke plakjes en prik ze aan je spiesjes.

Daarna bedek je de bananen volledig met de gesmolten chocolade. Giet er zoveel overheen als nodig is. Zorg ervoor dat je de gele banaan niet meer ziet.

Als de bananen volledig verzadigd zijn met de gesmolten chocolade is het tijd om los te gaan met je versieringen. Maak ze zo vrolijk als jij wilt.  Het is overigens niet erg als de chocolade van de bananen afdruipt. De bananen spiesjes gaan namelijk de vriezer in waardoor de chocolade hard wordt.

Stop je spiesjes net zo lang in de vriezer als nodig is om de chocolade te doen verharden. Als de chocolade volledig hard is geworden kun je ze uit de vriezer halen en afgedekt bewaren in de koelkast, óf gelijk serveren en vrolijk op tafel zetten!
Dat wordt gegarandeerd smullen.

Comments

comments