DSC_6991

Cocktail: Green Beast

ehh… Green Beast? Dat klinkt niet echt lekker.. Tenminste, dat is wat ik dacht toen ik hem op de kaart van Saint Tropez (een beachclub op Curaçao) zag staan, want ik kende deze cocktail nog niet. Toch durfde ik het aan om hem te bestellen en ik heb er zéker geen spijt van gehad. Wat was hij lekker! Ik vroeg meteen om het recept.


Wat je voor deze cocktail nodig hebt is:
– 40 ml gin
– 10 ml suikerwater
– 10 ml citroensap
– drie schijfjes komkommer
– basilicumblaadjes (deze waren dit keer op dus gebruikte de barman muntblaadjes, ook super lekker!)
– ijsblokjes
– een cocktailshaker
– een cocktailglas


Gooi een paar basilicumblaadjes, of in dit geval muntblaadjes, in een glas.


Snij drie schijfjes komkommer in blokjes.


Giet daarna het suikerwater en citroensap erbij.


Stamp alles samen zodat het wordt gemalen.


Giet de gin erbij.


Zorg voor een hoop ijsblokjes.


Plaats een cocktailshaker op het glas en… shaken maar! Ondertussen laat je je cocktailglas koud worden door er ijsblokjes in te leggen.


Giet je cocktail door een zeef in je glas, anders drijven er straks kleine stukjes komkommer e.d. in en dat wil je niet.


Done! Ik heb er weer van genoten. Ga jij dit groene beest ook proberen?

 

 

Comments

comments