Confession #2 ik heb nog nooit pindakaas gegeten

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik heb nog nooit pindakaas gegeten. Waarom niet? Dat lees je in dit artikel.

Of ik het als klein kind ook niet gegeten heb weet ik niet helemaal zeker, maar ik heb er in ieder geval zelf nooit bewust voor gekozen om het te eten. Waarom niet? Gewoon, omdat ik bang ben dat het vies is. Waarom ik het niet gewoon een keertje probeer? Geen idee. Ik durf het op de een of andere manier niet zo goed. Ik denk dat het komt door de pauzes op de basisschool. De jongetjes uit mijn klas zaten ’s middags een boterham met pindakaas te eten, heel hun gezicht vol restjes, en dan die geur er bij… bah!


De pot vastpakken is geen probleem, maar je hoeft hem van mij echt niet open te maken en voor mijn neus te houden. Ik heb zelf trouwens ook nog nooit de pot opengemaakt en aan de pindakaas geroken.


Mensen om me heen zeggen dat het naar satésaus smaakt en dat lust ik wel gewoon, maar de substantie (plakkerig denk ik?) van pindakaas in combinatie met de smaak lijkt me gewoon vies. Je zal vast denken dat ik een aansteller ben maar ik ga het voorlopig ook gewoon echt niet proberen. Wist je trouwens dat er een naam is voor dit hele gebeuren? Arachibutyrofobie! Dat is eigenlijk de benaming voor de angst dat pindakaas aan het gehemelte blijft plakken, maar ik denk dat mijn ‘aandoening’ hier ook wel onder valt.

Is er iets wat jij nog nooit hebt gegeten omdat je het niet aandurft?
En ehh, zullen we afspreken dat jullie me niet uit gaan lachen?

Comments

comments