Costa Rica was Pura Vida


Marleen Swart volgde 3 maanden een cursus in Costa Rica.

 “Nadat ik geslaagd was voor mijn VWO wilde ik ontzettend graag een GAP year nemen. De brochures van ‘Education First’ zagen er geweldig uit, al die exotische bestemmingen! Toen ik op de pagina van Costa Rica belandde ging mijn hart wel heel snel kloppen. Zon, zee, strand, surfen én stappen.  Ja, ik wist het zeker: dit is waar ik heen wilde!”


De cursus
Ik heb de algemene cursus Spaans gevolgd en ik had zo’n 20 uur per week les. De lessen waren heel gevarieerd: scrabbelen in de smoothie-bar, film kijken bij het zwembad of grammatica-lessen op de computer. Tussen de lessen door was er tijd om bij het zwembad te zonnen, te relaxen in een hangmat of surflessen te nemen op het strand.

Verblijf
Ik verbleef op de residentie, deze is perfect gelegen in Tamarindo. Het appartement is heerlijk. Samen met 4 buitenlandse meisjes zat ik samen in 1 huis. We hadden een badkamer, een keuken, een zwembad én… een schoonmaakster! Zulke luxe had ik in het kikkerlandje Nederland niet!

Hoogtepunt
Pura Vida, de slogan van Costa Rica. De locals (ticos) genieten van het leven en plukken de dag. Ze zijn ontzettend aardig en nodigen je overal voor uit. Deze gastvrijheid en het heerlijke weer maakt het dat je het gehaaste ritme in Nederland binnen een week bent vergeten.


Vrije tijd
In de weekenden waren we vrij. En we hebben er dan ook alles uitgehaald: we zijn met andere EF-studenten naar een supergroot festival geweest, een weekend gaan Vulcano-boarden in Nicaragua, we hebben met locals quads gehuurd, we zijn op een zeiljacht geweest én we hebben jetskies gehuurd. Kortom: het leven in Costa Rica was PURA VIDA!


Iets voor jou?

Zie jij jezelf ook wel in het buitenland een cursus of stage volgen? EF staat voor ‘Education First’ en verzorgt taaltrainingen, taalreizen, academische programma’s en culturele uitwisselingen. EF heeft meer dan 400 scholen in zo’n 50 landen. Check voor meer info www.EF.nl!

Comments

comments

Tags