textflirting

De do’s en don’ts van textflirting

* Pling * je schermpje licht op en je hart maakt een sprongetje. Het is een WhatsAppje van hém! Let the textflirting games begin.

DO: It’s all about timing.

Guys houden van de chase, dus ben een beetje hard to get en laat hem voor jou werken. Reageer bijvoorbeeld niet binnen één seconde op zijn berichtjes. Wacht ook weer niet een dag met reageren, want dat wordt snel irritant. Je wilt zijn aandacht niet verliezen!

DON’T: Mis-text

“Per ongeluk” een appje dat voor je vriendin bedoeld was naar hem sturen om zijn aandacht te krijgen is geen goed idee. Deze truc is eeuwenoud en hij prikt er dwars doorheen.

DO: Snel in real life afspreken.

Tuurlijk, digitaal praten is leuk, maar weet je wat nóg leuker is? Elkaar in het echt spreken! Als je elkaar eigenlijk alleen maar via WhatsApp spreekt kan je verkeerde verwachtingen van hem krijgen. Door het gesprek snel naar afspreken te sturen weet je meteen waar je aan toe bent.

DON’T: Alleen “hi” sturen.

Tsja, wat moet hij daar nou mee. “Hoi” terug sturen en vragen “hoe is het?” waarop jij dan antwoordt “goed, met jou?” We kennen het allemaal en weten ook allemaal dat het niet echt spannend is. Begin dus met een gerichte en persoonlijke vraag. Hebben jullie het bijvoorbeeld gister over zijn voetbaltraining gehad? Vraag nu hoe de training was.

DO: Keep it light.

Flirten moet cheeky zijn. De serieuzere gesprekken komen wel als jullie daten.


via GIPHY

DON’T: Ja/nee-vragen stellen

Als je hem gesloten vragen stelt loopt het gesprek snel dood. Als je toch per ongeluk in die val trapt, vraag dan daarna “waarom?”

DO: Keep it short.

Houd je berichtjes kort en probeer geen alinea’s-lange berichten te schrijven. De details kunnen jullie het wel bespreken als jullie daten.

DON’T: Be sarcastic.

Sarcasm is your middlename, maar zwart op wit kan het vaak verkeerd overkomen. Een “doe niet zo flauw” is cute als je het zegt met een glimlach en een speels duwtje, maar in een smsje kan het vrij bot overkomen.

DO: Be your funny self.

Laat de funny girl in jou naar boven komen. Jongens vinden niks aantrekkelijker dan zelfverzekerde girls met humor. Met jouw leuke en geestige berichtjes kun je hem voor je winnen! Het fijne aan WhatsApp is dat je over elke opmerking even kan nadenken en dat het minder eng is om iets gewaagdere opmerkingen te maken.

DON’T: Overthink it.

Denk niet te lang na over wat je stuurt! Stuur wat in je opkomt en wat je voelt. Je wilt toch dat hij the real you leert kennen? Als hij haar niet leuk genoeg vindt: next!

Wat voor textflirt techniek gebruik jij? 

Deze WhatsApp struggles herkent iedereen
6 manieren om een eerste app te sturen naar je crush

(Bron foto: Pexels)

Comments

comments