Dit wist je nog niet over Mean Girls

De cast van Mean Girls kwam na 10 jaar weer samen voor een fotoshoot en een interview voor Entertainment Weekly. In het interview vertelden de actrices over het filmen van Mean Girls. We hebben de leukste weetjes voor je op een rijtje gezet.

Casting:
Lindsay Lohan speelde Cady Heron. Ze was bezig met het filmen van Confessions of a Teenage Drama Queen, toen ze werd benaderd om in Mean Girls te spelen. Ze wild eigenlijk graag Regina spelen, maar die rol ging naar Rachel McAdams.

Rachel McAdams kreeg de rol van Regina George. Zij deed eigenlijk auditie voor de rol van Cady. Maar omdat ze al 24 jaar was, was ze te oud om Cady te spelen. Het karakter Regina mocht best iets te snel zijn opgegroeid en iets ouder lijken dan de rest. Daarom kreeg Rachel de rol van Regina.

Lacey Chabert speelde Gretchen Wieners. Terwijl ze eigenlijk dacht dat ze niet goed genoeg zou zijn voor de rol, mocht ze toch Gretchen spelen.

Amanda Seyfried kreeg de rol van Karen Smith. Amanda was heel druk met haar acteercarrière,  toen ze auditie deed voor de rol van Regina. Maar later werd ze benaderd om Karen te spelen. Deze rol nam Amanda meteen aan: “Ik dacht: great, whatever! Ik wilde gewoon graag in een film spelen.”

Productie:
Tina Fey schreef het script voor Mean Girls en speelde Ms. Norbury. In 2002 kwam ze op het idee om een film te maken over het gedrag van tienermeisjes. Natuurlijk moest het wel een film worden met veel toffe outfits.

Tijdens het filmen van Mean Girls, sliep de cast allemaal in hetzelfde hotel. Het brandalarm ging bijna iedere nacht af!

Amanda was nog maar net klaar met de middelbare school. Tijdens het filmen heeft ze veel steun gehad aan Lacey Chabert. Samen gingen ze vaak in haar trailer zitten en liedjes luisteren van Dido.

Tijdens een van de scènes die in het winkelcentrum werden gefilmd, was Lacey jarig, ze was 21 jaar geworden. De crew gaf haar een taart en iedereen die in het winkelcentrum was zong Happy Birthday voor haar.

Quotes:
” You go, Glenn Coco”. Tina Fey gebruikte graag echte namen voor het script, omdat ze dat makkelijker vond. Glenn Coco bestaat dus echt! Hij is een vriend van de broers van Tina.

“It’s October the 3th…”. Vaak krijgt de cast van Mean Girls hier nog steeds grappen over te horen. Zo is het neefje van Lacey geboren op 3 oktober. De collega’s van haar broer blijven maar grappen dat het kindje is geboren op Mean Girls Day.

“On Wednesday we wear pink”. Mariah Carey is een groot fan van Mean Girls. Altijd als ze Lindsay Lohan tegenkomt zegt ze: “On Wednesday, I wear pink.”

Check hier de foto’s van de shoot van de ladies.

(Bron: Entertainment Weekly)

 

 

Comments

comments