DIY: aardbei roosjes voor Valentijnsdag

Valentijnsdag staat voor deur en wat is er nou leuker om zelf iets te maken waarmee je je vriend kunt verrassen? Ik laat je zien hoe je roosjes van aardbeien kunt maken, leuk voor bij het ontbijt op bed!

Wat heb je nodig?

  • Een doosje aardbeien
  • Een glas
  • Satéprikkers
  • Een dun mesje
  • Een snijplank (anders wordt het zo’n kliederboel!)

Wanneer je de aardbeien hebt gewassen doe je ze op een satéprikker. Ik laat de blaadjes aan de aardbei zitten, want dit geeft een leuk effect. Zorg ervoor dat de aardbei goed vast zit.

Nu pak je het dunne mesje. Zachtjes snijd je de aardbei in halve plakjes, maar je snijdt ze niet zover af zodat ze aan de aardbei vast blijven zitten. Er kunnen ongeveer vier ‘halve rondjes’ uit de aardbei, dan ben je helemaal rondom geweest.

Deze handeling herhaal je net zolang tot je helemaal boven bent. Met je mesje kun je de plakjes een beetje naar buiten duwen, zodat ze het effect van rozenblaadjes krijgen.

Als het goed is ziet je aardbei er nu echt als een roos uit! Zoals je kunt zien heb ik echt plakjes in de aardbei gesneden, ongeveer tot het midden. Het maakt niet uit hoe symmetrisch je de aardbei roos maakt, een echte roos is tenslotte ook niet helemaal gelijk!

Als je alle aardbeien hebt gehad, kun je ze in een glas zetten. Je kunt hier ook een leuk vaasje of iets anders voor gebruiken.

Klaar! Met een mooi kaarsje kun je de aardbei roosjes ontzettend leuk neerzetten. Wedden dat je lover hiervan opkijkt? Naast dat het er ontzettend romantisch uitziet, is het natuurlijk heel erg lekker en ook nog eens gezond! Eet smakelijk!

Hoe verras jij je vriend met Valentijnsdag?

 

Comments

comments