DIY: Cadeau box

Eerder poste ik een DIY voor gift envelopjes, maar bij feestelijke kaarten horen natuurlijk ook cadeautjes! Vervang je doorsnee cadeaupapier door leuke zelfgemaakte doosjes. Super leuk om te maken, en nóg leuker om te krijgen! 
Dit is wat je nodig hebt:


– Schaar
– Lijm
– Potlood
– Liniaal
– Mooi papier met printjes
– Linten

Om te versieren


– Leuke stickers of 3D plaatjes

Stap 1


Kies een leuk vel papier uit en zorg dat deze vierkant is.

Trek met je liniaal en potlood een rechte lijn van de vier buitenste punten naar het midden van het vel toe.

Stap 2


Vouw eerste de buitenste punt naar het midden toe, zodat deze een driehoek vormt. Vervolgens vouw je de driehoek nogmaals dubbel. Zorg ervoor dat je vouw loodrecht in lijn staat met het midden van je papiertje.

Trek de punt daarna weer terug naar zijn oorspronkelijke positie. De bedoeling is dat je het bovenstaande patroon krijgt met vier gevouwen vlakken.

Herhaal stap 2 bij de drie overige punten door ze naar het midden toe te vouwen. Je velletje papier moet er nu uitzien zoals op de afbeelding hierboven.

Stap 3


Knip langs de zijkanten van de punt naar het midden toe. Belangrijk is dat je stopt met knippen wanneer je langs twee blokjes bent gekomen. Herhaal deze stap ook voor de tegenovergestelde punt.

Nu je vier knipjes hebt gemaakt lang twee tegenover elkaar liggende punten, vouw je de andere twee punten van het papier naar het midden toe.

Stap 4


Lijm de gevouwen punten goed vast en til de zijkanten vervolgens omhoog zoals in onderstaande afbeelding is ze zien.

Als de zijkanten van je doosje omhoog staan, vouw je uitstekende flapjes naar binnen toe en lijm je deze stevig vast.

Stap 5


Als laatste klap je het overgebleven deel van je vel papier naar binnen toe, over de zijwand heen en plak je deze vast met lijm.

Het vel papier is door wat vouwen en lijmen nu omgetoverd tot een cadeau box.

Stap 6


Herhaal stappen 1 t/m 5 nogmaals met een ander vel papier en zorg dat dit vierkant ietsjes kleiner in omvang is. Omdat ze anders even groot zijn en niet goed in elkaar kunnen schuiven.

Stap 7 


Versier je cadeau box zoals jij wilt (met teksten, stickers, plaatjes of lintjes).

En je cadeau box is zo goed als af!

Je kunt je cadeau box ook kleiner maken. Dit is erg leuk voor hele kleine cadeautjes zoals ringen of oorbellen.


Vul je zelfgemaakte box met iets leuks en je bent klaar om vrienden en familie extra te verassen met deze leuke verpakkingen!

 

Comments

comments