DIY: chocolademelk kerstbal

Rondom de kerstdagen vind ik het leuk om gezellige kerstdecoraties te maken. Op internet vind je zoveel inspiratie voor verschillende decoraties dat ik een middagje met vriendinnen ben gaan knutselen. Zo maakten wij deze chocolademelk kerstballen. Wat zo leuk is aan deze diy is dat je verschillende varianten kunt maken qua ingrediënten en kleur. Zo kun je ervoor kiezen om pure chocolademelk te maken, of misschien heb je een voorkeur voor witte chocolademelk. Benieuwd naar deze diy? Lees dan verder.

Benodigdheden:
– Doorzichtige kerstbal
– Cacao
– Suiker
– Ingrediënten die je in je chocolademelk wilt (bijv. marshmallows of candy cane )

Deze diy is vrij simpel, het ziet er leuk uit en ’t is ook nog eens handig. Eerst zorg ik ervoor dat de kerstbal van binnen en buiten goed schoon is door ‘m om te spoelen. Ik wil natuurlijk geen stoffige kerstbal wanneer ik de ingrediënten erin doe!

Dan pak je een bakje waar je een beetje cacao en suiker met elkaar mengt. Je pakt je doorzichtige kerstbal en draait de opening met het haakje eraf. Vervolgens doe je er beetje bij beetje cacao met suiker in zodat je een mooi laagje krijgt.

Nu voeg je de rest van de ingrediënten toe die je in je chocolademelk wilt hebben, en bouw je het in laagjes op. Ik koos voor rode smarties die in de warme chocolademelk zullen smelten, candy cane en natuurlijk marshmallows. Je kunt altijd voor andere kleuren of ingrediënten kiezen. Het is net hoe jij het wilt! Helaas kon ik nergens, maar dan ook nergens mini marshmallows vinden voor deze diy dus kocht ik normale marshmallows en maakte er zelf kleine bolletjes van.

Ik heb er een paar in de kerstboom opgehangen. Telkens als iemand zin heeft in warme chocolademelk kunnen ze een kerstbal uit de boom kiezen om zo snel en gemakkelijk hun chocolademelk te maken. Ook een leuke tip om cadeau te doen! Marloes maakte laatst ook een leuke diy maar dan voor koekjes.

Wat vind jij van deze diy?

Comments

comments