DIY: De kracht van een visionboard

Een visionboard gaat verder dan alleen leuke plaatjes vastpinnen op een prikbord. Zó bereik jij jouw doel binnen no-time met behulp van een visionboard…

Wist je dat een goed samengestelde “visionboard” invloed kan hebben op jouw motivatie en dus het behalen van jouw doelen? Zo zijn mooie plaatjes heel leuk om op je prikbord (visionboard) te prikken maar zijn ze niet veelzeggend. Oké, als het om modetrends gaat wel. Maar als het om echte doelen gaat die je wilt bereiken is het effectiever om plaatjes te gebruiken van mensen die bijvoorbeeld jouw doel uitvoeren.

Door het zien van de mensen die jouw droom uitvoeren, raak jij extra gemotiveerd. Nog beter is het om je visionboard te hangen op een plek waar je iedere dag naar kijkt. Zo hangt dat van mij boven mijn bed, waar ik automatisch naar kijk als ik mijn kamer binnenkom. Overweeg ook eens om elke dag even stil te staan bij je visionboard en jezelf te herinneren wat en waarom je dat doel wil bereiken. Een andere tip die jouw visionboard effectiever maakt is om een foto van jezelf te plaatsen in het midden. Hoe selfish dit ook lijkt. Door jezelf tussen jouw doelen te zien staan voelt het serieuzer en persoonlijker.

Een leuke extra tip zijn gekleurde punaises. Eenvoudig te kleuren, namelijk gewoon met felle nagellak kleurtjes!

 

Comments

comments