DIY: Fashionista croptop

Naast het lezen van Fashionista magazine is een echte Fashionista natuurlijk toegewijd aan fashion, voornamelijk aan unieke items, ze is modieus en ze heeft gevoel voor het combineren van zowel de huidige, als van vintage trends. Ze heeft haar eigen stijl en is niet vies van een middagje shoppen. Be a proud Fashionista en draag dit statement op je borst! In deze DIY laat ik je zien hoe je dit shirt maakt.

Dit is wat je nodig hebt:

–  Een croptop of T-shirt. Zorg dat de stof niet al te dik is, maar juist een beetje doorschijnend.


– Een textielstift
– Spelden
– Een placemat of kartonnen onderlegger

Stap 1:
Sla dit sjabloon op als afbeelding en print het vervolgens  op gewenste grootte.

Stap 2:
Plaats je placemat of karton tussen je croptop, zo kun je de stof beter strak trekken en het oppervlak glad maken voor het plaatsen van het sjabloon.

Stap 3:
Trek de stof goed strak en zorg dat alles recht is. Leg vervolgens je geprinte sjabloon in het midden van je shirt op gewenste hoogte. Het midden van dit sjabloon zit ongeveer tussen de ’O’ en de ’N’ in. Als je ervoor zorgt dat deze in lijn staan met het label van je shirt zit je goed!

Stap 4:
Als je tevreden bent met de positie, plaats je het sjabloon onder je croptop. Strijk de stof glad en trek  deze goed strak voordat je het sjabloon vastzet met spelden.


Stap 5:
Verwijder het karton en vouw voorzichtig je shirt dubbel. Maak een soort pakketje, totdat je alleen nog maar het sjabloon met de laag stof eroverheen overhoudt.

Tip: Zorg ervoor dat je nog wat laagjes papier onder je sjabloon hebt zitten, dit voorkomt dat de letters straks niet gaan doordrukken op de achterkant van je croptop.

Stap 5:
Als de stof goed strak om het sjabloon zit, bevestig je de stof nog met extra spelden en paperclips. Zo weet je zeker dat het niet van z’n plaats gaat schuiven.


Stap 6:
Nu ga je voorzichtig alle letters overtrekken met de textielstift.

Om het netter en beter te kunnen overtrekken is het handig als je eerst elke letter omtrekt.
En die vervolgens netjes inkleurt. Dit geeft je een richtlijn om preciezer te werken en het voorkomt geknoei met de inkt. Druk ook niet te hard met de stift.

Verwijder vervolgens alle spelden en paperclips. En that’s it! Laat de inkt wel nog even goed opdrogen voordat je je croptop aan doet.

Vind je deze techniek toch nog een beetje lastig, of heb je geen vaste handen om dit met een stift te doen? Dan kun je dit sjabloon ook printen op transferpapier (o.a. te koop bij  HEMA en Bruna).  Plaats het sjabloon op gewenste hoogte en strijk deze er vervolgens op. Hiervoor moet je dan wel het sjabloon in spiegelbeeld uitprinten:

 


 

Comments

comments