DIY: geknoopte kussenhoes

Voor mij is een bank of bed niet compleet zonder een heleboel kussens. Het geeft iets huiselijks en straalt gezelligheid uit. Gooi ze vol met allerlei maten en mix en match leuke printjes en kleuren met elkaar. Heb je veel van die kleine kussentjes liggen, en raak je een beetje uitgekeken op je kussenhoesjes? Of wil je even wat anders proberen? Met een paar lappen stof blaas jij nieuw leven in de oude kussens.
Dit is wat je nodig hebt:


Twee brede lappen stof die mooi op elkaar aansluiten qua kleur of patroon. En een veiligheidsspeld.
En een klein kussentje. Deze kocht ik bij de IKEA voor 4 euro.

Stap 1


Leg je eerste stuk stof plat neer, en plaats het kussen in het midden en zorg dat de onderkant van het kussen nog uitsteekt. Sla daarna je lap stof dubbel zodat deze het kussen voor de helft heeft bedekt.

Leg je tweede lap stof onder de eerste. Zorg er wederom weer voor dat deze tot de helft van je kussen komt.

Dit is hoe de voorkant van je kussen eruit ziet als je hem omdraait. Zorg er dus voor dat de witte stof recht is en tot de helft van het kussen komt en de zwarte stof mooi bedekt.

Stap 2


Draai het kussen terug om naar de achterkant en vouw de buitenste punten van de zwarte stof in een driehoek naar binnen toe.
Doe hetzelfde voor de witte onderste stof, alleen nu klap je de buitenkanten naar boven toe in een driehoek vorm.

Stap 3


Klap de gevouwen buitenkanten van de zwarte stof naar binnen toe over het kussen heen. Pak nu de twee punten van de driehoekjes van beide stoffen die parallel van elkaar liggen, breng ze naar elkaar toe dwars over het kussen heen en knoop ze samen.

Doe precies het zelfde voor de andere twee punten die schuin van elkaar liggen en knoop deze vast. Je kunt de knopen heel gemakkelijk verbergen en wegstoppen onder de plooi van de witte stof die je net gemaakt hebt.

Stap 4


Je kunt de onderkant natuurlijk niet open laten. Vouw de witte stof naar binnen toe en pin hem zo vast met je veiligheidsspeld, zodat je hem aan de buitenkant nauwelijks meer ziet zitten.

Et voila, je zelf gemaakte kussenhoes is klaar! Super leuk om af en toe het interieur van je huis of kamer te veranderen met deze simpele truc. Zo raak je nooit uitgekeken op al je kussentjes.

 

Comments

comments