DIY: gezichtsmasker met makkelijke ingrediënten

Dit gezichtsmasker bestaat uit drie makkelijke ingrediënten waar je huid flink van opknapt. Ik laat je zien hoe je zelf dit masker maakt!

Dit gezichtsmasker is bedoeld voor de wat vettere huid, maar het is ook prima te gebruiken voor alle andere huidtypen. Mijn huid wordt snel vet en heeft altijd zichtbare poriën, dus dit masker is precies wat ik nodig heb! 

Wat heb je nodig?

–       Een rijpe banaan
–       Een sinaasappel
–       Een eetlepel honing

Prak de banaan tot een papje, knijp de sinaasappelsap uit de sinaasappel en meng dit, samen met de honing, goed door elkaar.

Ik maak mijn huid goed schoon voordat ik het masker aanbreng.

Omdat het papje redelijk dun is, gebruik ik een wattenschijfje om het masker aan te brengen. Dit doe ik heel voorzichtig, omdat het masker anders van mijn gezicht drupt.

Als het masker eenmaal op mijn huid zit, trekt het al snel in en loopt het niet meer zo erg van mijn gezicht af. Ik vraag me af hoe deze ingrediënten mijn huid gaan verzorgen, ik voel me een beetje raar met al die stukjes banaan op mijn gezicht…

Ik laat het masker 15 minuten intrekken en spoel het daarna af met water. Het duurt even voordat het plakkerige gevoel van de honing weggaat, maar dat is het waard. Ik voel direct verschil aan mijn gezicht! Mijn huid voelt schoon, zacht en veel minder vet. Mijn poriën zijn zichtbaar verkleind en mijn onzuiverheden zijn minder rood.

Mijn huid straalt! Ik ben erover verbaasd hoe makkelijk je zelf je huid zo goed kunt verzorgen met drie ingrediënten die je bijna altijd wel in huis hebt. Lekker goedkoop en zeker voor herhaling vatbaar!

Ga jij dit masker proberen?

Comments

comments