DIY: Honing gezichtsscrub

Als ik alle Snapchats, Facebook & Instagram posts vol zonnebrillen en terrasjes mag geloven schijnt in Nederland ook eindelijk een beetje zon. You lucy bastards ;) Eindelijk weg met dat bleke winterse koppie! Maar voor een stralend gebruind gezicht moet je wel eerst die dode huidcellen eraf scrubben. En dat doe je natuurlijk met basterdsuiker, honing en citroensap. Whut? Ja echt wel! Ik testte het uit.

Ieuw, honing op je gezicht smeren? Ja dat dacht ik in eerste instantie ook toen ik dit scrub-recept van een vriendin getipt kreeg. Maar toen ik het internet af ging naar informatie bleek honing al eeuwenlang gebruikt te worden als schoonheidsproduct. Wist je al dat er in honing veel ingrediënten zitten die ook worden gebruikt in veel hydraterende body lotions en make-up? Zo zitten er in honing onder andere mineralen als magnesium, calcium en vitamine B, en schijnt honing bacteriën te doden!

En hoe zit het dan met dat citroensap? Citroensap geeft je huid een lichte peeling, omdat de zuren dode huidcellen kunnen oplossen. Aha! Net wat je nodig hebt voor een goeie scrub.

Dus, zet maar vast klaar:


– een half kopje basterdsuiker
– 6 eetlepels honing
– 2 eetlepels citroensap

And this is how we do it:


1. Meng in een bakje de basterdstuiker met de honing


2. Gooi het cintroensap er doorheen. Ik vond het veel makkelijker om dit via het dopje van de fles er in te gooien in plaats van dat geklooi met een lepel!


3. Zorg nu dat je je huid goed schoonmaakt met een reinigingsmelk. (En doe trouwens een haarband in want honing in je haar is écht niet lekker.


4. Scrubben maar!! Zorg dat je vooral de randen van je neus en je kin goed scrubt, daar hopen zich de meeste mee-eters op.

 


Oke, ik vond het toch wel een beetje vies. Maar… het resultaat mag er zijn! Mijn huidje is weer heerlijk zacht. Zéker een aanrader!!

Comments

comments