DIY Gloeilamp vaasje

Heb je er wel eens aan gedacht om je oude gloeilampen die leeg zijn te bewaren in plaats van ze direct in de glasbak te gooien? Je kunt namelijk van je oude gloeilamp leuke decoraties maken voor in je huis of op je kamertje. In deze DIY laat ik je zien hoe je van je lege lamp een schattig vaasje maakt!

Dit is wat je nodig hebt:


– Een lege gloeilamp
– Dun ijzerdraad
– Een tang
– Kant of lint

– Een aluminium zaagje

Stap 1


Het eerste wat je gaat doen is heel voorzichtig het bovenkantje van de gloeilamp eraf zagen. Pas goed op dat je niet je vingers open haalt aan de zaag of de scherpe rand van de gloeilamp!

Trek met de tang de rest van de bovenkant eraf. Zorg dat je dit langzaam doet, want hij zit waarschijnlijk nog vast met de draden die lamp met de bovenkant verbinden. Deze dunne draden kun je makkelijk stuk strekken.

Stap 2


Nu de bovenkant eraf is kun je heel makkelijk de inhoud die binnen in je gloeilamp zit eruit halen. Mocht dit niet zo makkelijk gaan gebruik dan je tang voor meer grip. Let wel goed op dat je niet het glas breekt.

Stap 3


Buig eventueel scherpe randjes die uitsteken naar binnen toe met je tang. Wikkel vervolgens kant, een lint of een mooi stukje stof rondom de bovenkant van de gloeilamp, om de lelijke randen te verbergen.

Stap 4


Met het ijzerdraad ga je de omtrek van je lamp meten. Hier maak je een cirkel van door het ijzerdraad te buigen en vast te twisten. Daarna knip je nog een langer stuk draad af en deze bevestig je in een boog aan de cirkel vast. Hiermee kun je, je gloeilamp vaasje straks ophangen.

Je vaasje is nu zo goed als af. Vul de lege gloeilamp met een laagje water, pluk een mooie bloem en geef je nieuwe vaasje een leuk plekje in je huis!


Comments

comments