DIY: Grappige 3D art

Heb je weer eens een lekker dagje vrij, of verveel je je een beetje op een luie zondag middag? Zet een kopje thee, pak wat stiften en papier en ga weer eens ouderwets aan de gang met kleuren. Creëer grappige 3D art door middel van lijnen tekenen, ergens werkt dit therapeutisch en ontspannend.
Dit is wat je nodig hebt:


– Papier
– Héél veel stiften in verschillende kleuren


Terug naar de basics van de kleuterschool! Het eerste wat je namelijk gaat doen is simpelweg je hand overtrekken. Je zou eigenlijk alle vormen wel kunnen gebruiken, zoals bijvoorbeeld een een hartje (bakvormpje). Maar je eigen hand gebruiken leek mij veel leuker en origineler.

Het is eigenlijk heel makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen zijn constante lijnen horizontaal over het papier trekken. Telkens als je lijn de overgetrokken hand raakt maak je een boogje in je zwarte lijn.

Doe dit tot je hele “hand” bedekt is met zwarte strepen.

Om het effect nog wat te versterken ben ik met een dunnere zwarte fineliner meer lijntjes gaan trekken tussen de dikke lijnen door.

Zoals je ziet lijkt het nu net of mijn hand uit het papier komt. Super grappig!

Daarna pak je zoveel kleuren als je wilt om tussen alle lijnen in te gaan kleuren. Ik koos ervoor om niet meer dan 4 kleuren te gebruiken. Kies kleuren die goed op elkaar aansluiten of die leuk staan bij het interieur van je kamer of huis.

En dan kan het leukste werk beginnen! Dit is een nogal tijdrovend werkje, maar ik vind het niet vervelend. Door alleen maar bezig te zijn met je tekening en de focus te leggen op lijnen trekken, kan dit een ontspannend of afleidend effect hebben. Je concentreert je even op iets anders en laat de drukte van alle dag van je afglijden.


En zoals je ziet springt mijn hand als het ware uit het papier. Nu kun je hem inlijsten, er een leuke quote bij schrijven (net als ik heb gedaan), of hem cadeau doen aan iemand. Kleine kinderen zullen dit ook erg leuk vinden, dus ben jij toevallig volgende keer aan het oppassen en weet je even niet meer hoe je de kleintjes moet vermaken? Zet ze aan het kleuren met dit project, dan zullen ze vast minstens een uur zoet zijn ;)

Comments

comments