DIY: handketting

Ik heb op verschillende blogs en websites de handketting gezien en ik heb er zelfs eentje gekocht op eBay. Toen ik ‘m binnenkreeg dacht ik: ok, dit had ik net zo goed zelf kunnen maken. En dat heb ik toen ook gelijk gedaan.

Dit heb je nodig:


– kleine ringetjes
– ketting (80 cm)
– steentje (met ketelstift)
– slotje
– rondbektang
– kniptang


Neem een stukje van de ketting en meet dit om je middelvinger. Knip dit stukje af.


Maak nu een ringetje vast aan het stukje van de ketting.

Vervolgens maak je een stukje ketting vast aan de ring die je voor je middelvinger hebt gemaakt. De ketting is nu nog lang. Ga door naar de volgende stap


Knip nu de lange ketting af


Je kunt nu even je ring aan de kant leggen. En aan de armband werken. Neem weer een stukje van je ketting en meet deze om je pols. Knip ‘m weer af.


Einde is in zicht! Leg je armbandje in het midden van je steentje en maak ‘m vast.


Maak de sluiting (met een ringetje) vast aan één uiteinde van je armband


Maak aan de andere kant van je armband een ringetje vast. Nu kun je de hand chain makkelijk vastmaken.

Klaar! Makkelijk toch? Ik heb voor een handketting met een steentje gekozen, maar ik had de smaak te pakken, dus heb ik van een oude gouden ketting nog eentje gemaakt. Zie je wel, ik had eBay (in dit geval) helemaal niet nodig ;-).

Het leuke van de handketting is dat je zelf een design kunt maken. Je kunt kiezen voor steentjes, meerdere kettingen, of gewoon simpel één ketting. Zoek online een paar designs voor wat ideeën. Er is online genoeg inspiratie te vinden!

Comments

comments