DIY: Healthy Chocolade-Noten Koekjes

Het tussendoortje op een saaie schooldag, een verzachting van je maandelijke feestje of als TGIF-snack. Deze healthy chocolade-noten koekjes kunnen al-tijd. Ik laat je zien hoe deze te maken.


Dit heb je nodig voor 6 stuks: 2 repen pure chocolade a 200 gram (70% cacao of meer) en een mix van cranberry, walnoten en cashewnoten.


Stap 1: Breek de chocolade in kleine stukjes. Hoe kleiner hoe beter! Zo is de chocolade makkelijker te smelten en door te roeren.


Stap 2: Smelt de chocolade nu au bain-marie. In normale taal: doe een bodem water in een pan en breng dit aan de kook. Hang hierin een glazen schaal, waarin je de chocolade laat smelten.


Stap 3: Terwijl de chocolade aan het smelten is (vergeet niet af en toe door te roeren!) kun je een aantal vormpjes vullen met jouw favoriete notenmix.


Stap 4: Vul nu de vormpjes met de chocolade. Ik gebruikte ongeveer twee eetlepels chocola per portie nootjes. Done? Dan kunnen ze in de koelkast. Enne: zet maar even je favoriete serie op. Ze hebben namelijk een uur nodig om hun vaste vorm te krijgen, zodat je ze kan uitdrukken. Maar het resultaat is het zeker waard…

Yummy. Ga jij dit ook proberen? Let me know!

Comments

comments