DIY: Infinity ring

Infinity betekent oneindig. Oneindigheid is overal. Het heelal is oneindig, je liefde voor iets of iemand kan misschien oneindig zijn of het hopen op een oneindig leven na de dood. Het infinity sybool is makkelijk te herkennen aan zijn vorm, namelijk die van een liggende acht. De betekenis van het symbool is wereldwijd hetzelfde, maar kan voor jou misschien wel een speciale betekenis hebben. Ik laat je zien hoe je heel simpel zelf een infinity ring maakt. – ook leuk als vriendschap ringen.

Dit is wat je nodig hebt:


– Stevig dik ijzerdraad (wat je ook gebruikt om te solderen). Gewoon te koop bij de meeste hobby winkels.
– Een ronde vijl of tang
– Een normale tang om het draag mee te buigen en knippen
– Een rond object ter grote van de omvang van je vinger

Stap 1


Wikkel met behulp van de tang het ijzerdraad om de bovenkant van je vijl. Zodat je een lusje creëert.

Zorg dat je hem goed dicht knijpt met de tang zodat hij goed aansluit.

Stap 2


Plaats de ronde vijl nu onder het ijzerdraad, naast het lusje, en wikkel hem er weer omheen met behulp van je tang. Maar nu de andere kant op.

Nu heb je twee lusjes in een “S”-vorm. Knip het overige ijzerdraad af.

Sla de uiteindes naar binnen toe, en laat ze aansluiten op de achterkant. Nu is je infinity bedeltje af!

Stap 3


Tijd om er een ring van te maken!

Wikkel het ijzerdraad om het object dat je heb gekozen die aansluit op de omvang van jou vingers. Zo creëer je een mooie rechte boog.

Plaats het ijzerdraad door een lus van het infinity bedeltje, en sla het draad dan dubbel de andere kant op met behulp van je tang.

Stap 4


Knip het overige ijzerdraad af en plaats het door de andere lus van het infinity symbool.
Net als bij de andere kant, buig je het draad weer om naar binnen toe.

Tip: doe de ring nog even om je vinger om er zeker van te zijn dat hij goed past (nu kun je hem namelijk nog aanpassen, en straks niet meer!)


Knip vervolgens een flink stuk van de zijkanten af en vouw deze met je tang netjes naar binnen toe. Zorg ervoor dat je even flink kracht zet en de lusjes goed laat aansluiten.


En je zelfgemaakte infinity ring is af! – Het is natuurlijk geen echt zilver dus verstandig om hem af te doen tijdens het douchen en handen wassen, om verkleuring tegen te gaan.

Comments

comments