DIY: Kleine Santa cadeauetiket

Het is bijna zo ver, nog eventjes en het is kerst! Je huiskamer is vast al feestelijk versierd, de lichtjes branden gezellig en de kerstboom staat waarschijnlijk al klaar om de cadeautjes onder te leggen. Vier je kerst met je familie, gezin of vrienden maak dan gebruik van deze schattige naametiketjes met kleine Santa’s om je cadeautjes persoonlijker te maken.
Dit is wat je nodig hebt:


– Wit papier
– Rood karton (2x uitgesneden in vierkant)
– Schaar
– Lijm

Om de kleine Santa’s te maken maak je alleen maar gebruik van vouwtechnieken. Zorg ervoor dat je rood papier gesneden is in een vierkantje van ongeveer 6cm x 6cm, om ze klein te houden voor op de etiketten. Je kunt ze natuurlijk ook wat groter maken, als je ze bijvoorbeeld als decoratie in de boom wilt hangen.

Stap 1


Als je rode papier niet voorzien in van een witte achterkant, plak je de vierkantjes simpelweg op een wit vel en knip je ze uit. Santa’s outfit is immers rood met wit.

Stap 2 – Het hoofd vouwen


Begin door je velletje papier te kantelen zodat de punt van het vierkant naar beneden wijst. Vouw vervolgens de twee onderste randen naar binnen toen in de vorm van een driehoek. Zorg dat je in bovenste puntje een heel klein vouwtje naar binnen toe maakt, zodat je een kleine hint van de witte kleur te zien krijgt.
Draai daarna je papier weer om en vouw de buitenste punten naar het midden toe. Begin met de linker kant, en zorg dat de rechter kant over de linker flap heen klapt.

Als je het papiertje weer omdraait, zie je dat we Santa’s hoed hebben gemaakt. Vouw vervolgens de punt naar boven toe en maak daarna een kleinere vouw weer terug naar beneden. Draai je velletje weer om, sla de puntmuts een slag naar rechts en Santa’s hoofd is klaar.

Stap 3- Het lijfje vouwen


Gebruik nu je tweede vierkanten papiertje. Vouw de twee uiterste randjes een halve centimeter naar binnen toe en vouw het gehele vel vervolgens door midden. Klap hem daarna weer open en vouw de twee uiteindes naar de middelste vouwlijn die je net gecreëerd hebt.

Daarna maak je aan de boven kant een schuine vouw naar buiten toe, zodat je een klein driehoekje krijgt. Doe dit voor beide kanten van Santa’s pakje. Als laatste klap je zijn pakje om zodat de bovenste helft ongeveer tot het midden van het hele pak komt. En de onderkant in ook af!

Stap 4


Plak nu het hoofdje op het lijfje en Santa has come to life!

Plak hem op een etiket, bind er een touwtje aan vast en schrijf de naam van de desbetreffende persoon op (of gewoon een lief klein berichtje kan ook natuurlijk!).

Bind deze schattige Santa vast aan je cadeautjes en maak heel veel mensen blij met een persoonlijk zelfgemaakt etiketje. – Eenmaal onder de knie kost het je letterlijk maar 3 minuten om te vouwen ;)

Comments

comments