DIY: komkommer-honing masker

De lente staat voor de deur en komkommer vind ik echt een groente die bij de lente en zomer hoort. Ik vind de geur van komkommer zo lekker! Deze keer heb ik een gezichtsmasker van komkommer gemaakt, hmmm…

Dit masker is lekker verfrissend. Door de komkommer zal je huid na dit masker heel schoon en fris aanvoelen. Ook is dit masker goed voor wanneer je vermoeid bent, het pept je huid, maar ook jezelf, echt helemaal op. Komkommer zorgt ervoor dat je poriën samentrekken, waardoor je huid glad en schoon aanvoelt. Ook heeft komkommer een kalmerende en genezende werking op de huid en wordt daarom veel gebruikt in beauty producten. Je kunt dit masker dus ook goed gebruiken als je last hebt van veel onzuiverheden of als je huid door de zon is verbrand.

Wat heb je nodig? 

 

  • 1/4 komkommer
  • Honing
  • Een staafmixer
  • Een beker

 

Om het de staafmixer wat makkelijker te maken snijd ik de komkommer in kleine blokjes. Dit hoeft niet heel erg klein, de staafmixer doet tenslotte het werk.

Zorg ervoor dat de komkommer goed gepureerd wordt. Het mengsel is goed wanneer er geen stukjes komkommer meer in het sapje terug te vinden zijn.

Doe er nu een lekkere scheut honing bij! Ik voeg ongeveer een eetlepel honing aan het komkommer sapje toe.

Ik breng het komkommer masker op mijn huid aan met een plaatje wat ik bij een crème heb gekregen. Zo hoef je je handen niet te gebruiken! Ik breng het mengsel lekker dik onder mijn ogen aan, omdat het masker goed is voor de vermoeide huid. Hopelijk werkt het tegen mijn wallen!

Time to relax! Laat het masker ongeveer 15 minuten intrekken. Met je favoriete muziek op de achtergrond zijn deze minuten zo om!

Met een natte doek haal ik het masker van mijn gezicht. Door de honing voelt het een beetje plakkerig, maar het gaat goed van mijn huid af. Zorg ervoor dat je doek goed nat is en gebruik het droge gedeelte om je huid droog te deppen.

Conclusie
Resultaat? Een schone en frisse huid! Mijn huid voelt echt enorm heerlijk aan en dat gevoel blijf ik de hele dag houden. Ik ruik wel de rest van de dag een lichte komkommer geur, dus als je hier niet zo’n fan van bent zou ik het masker overslaan ;-).

Zou jij dit masker zelf ook maken? 

 

Comments

comments