DIY: Letter-vaas

Angel Femke liet je een tijdje terug al zien wat je met een lege appelmoespot kan doen. Dit keer ga ik iets moois maken van een lege jampot!


De jam was thuis weer op en heb het potje expres niet weggegooid. Het was maar goed ook want heb ‘m al een paar keer gebruikt om er smoothies in te doen. Laatst kwam ik weer zo iets leuks online tegen, dat wilde ik zelf proberen. De lege jampot kwam toevallig goed van pas!


Ik heb van de jampot een kleine gekleurde letter-vaas gemaakt. De letters heb ik met een lijmpistool aangebracht. Grappig huh?

Check deze stappen om die vaas te maken:


First things first: zoek een lege jampot (lege fles mag ook), pak een lijmpistool en zoek een wit potlood. Ik heb gewoon een wit kohlpotlood van de Hema gebruikt.


Met je potlood schrijf je de tekst op het jampotglas. Dit kan van alles zijn. Denk aan woorden als love, kiss, freedom of zoals ik simpel XO.


Dan kun je met je lijmpistool over de letters gaan die je hebt geschreven. Let op: oefen een beetje met je lijmpistool! De letters moeten er een beetje mooi uitzien en maar het gaat al snel een scheef met zo’n pistool. Laat de lijm gewoon smelten, anders komt er teveel tegelijk uit. Ik spreek uit ervaring :’).


De lijm droogt snel op, dus dat scheelt. Zo komt het er uiteindelijk uit te zien. Zoals je kan zien, zijn de letters niet zo heel recht en netjes, maar dat maakt toch niet uit? Tattoo artist zal ik toch nooit worden en vind het trouwens wel wat hebben zo. 


Ik ga de vaas goud spuiten. Je kan dit het beste buiten doen. Als je het binnen doet, gooi alle ramen open en bedek je mond met een kapje of doekje. Zorg er ook voor dat je niet te dichtbij spuit en kijk uit voor je interieur. Anders heb je straks een gekleurde muur.


Ik ben zo ongeduldig, dus heb de verf maar laten drogen met een haardroger, lol. Ging wel een stuk sneller. Dit is het eindresultaat. Van doorzichtige jampot naar een gouden vaas. Ik vind het tof!

En nogmaals een tip. Oefen met het lijmpistool voor mooie rechte letters!

Comments

comments