DIY: Lipstick maken van crayons!

Een lipstick voor maar €0,30? Ja, het is echt waar! Ik laat jullie zien hoe je van crayons (waskrijtjes) lipstick kunt maken. Waskrijtjes zijn speciaal gemaakt voor kinderen en zijn dus niet schadelijk voor je. De krijtjes bestaan uit kleurstof, wax en nog wat natuurlijke ingrediënten. Deze DIY is supermakkelijk en ook nog eens supersnel!

Wat je nodig hebt voor deze DIY:

-Een lepel
-Een kaarsje
-Olijfolie
-Een mesje
-Een doosje om je lipsticks in te gieten
-En natuurlijk…

Waskrijtjes! Waskrijt is te koop bij verschillende speelgoedwinkels. Ik betaalde voor dit setje maar €2,50. De paar druppels olijfolie die we gaan gebruiken, kosten je nog geen €0,05. Dit betekent dat je voor iedere zelfgemaakte lipstick ongeveer €0,30 betaalt! Als we dat niet budgetproof kunnen noemen, weet ik het ook niet meer. Laten we snel beginnen:

Stap 1: Snijd ongeveer 1 cm van het waskrijtje af met een mesje.

Stap 2: Steek het kaarsje aan. Leg de waskrijt op de lepel en voeg er 2 á 3 druppels olie toe. Hoe meer olie je eraan toevoegt, hoe lichter de kleur zal worden.

Stap 3: Verwarm de lepel. De waskrijt zal gaan smelten en zich samen gaan voegen met de olie.

Wacht tot de waskrijt helemaal gesmolten is.

Stap 4: Zodra je waskrijt gesmolten en vermengd is met de olie, kun je hem overgieten in het doosje. Daar laat je het gekleurde goedje weer stollen.

En tadaa! Je eigen DIY lipstick! Je kunt de lipstick het beste aanbrengen met een klein kwastje.

Hier zie je de kleur op mijn lippen. Zoals je kun zien is de lipstick niet helemaal opaque, maar juist een beetje transparant, net als de berry stained lips die je nu op alle catwalks ziet. Door de olijfolie is de lipstick totaal niet uitdrogend en voelt hij lekker aan op de lippen. Ook heeft de lipstick geen aparte geur. Als je zou willen kun je altijd nog een geurolie toevoegen aan het mengsel. Ik vond het leuk om te doen en ben benieuwd of jullie deze DIY gaan uitproberen!

 

Comments

comments