DIY: Recycle tijdschriften

Veel meiden zullen dit herkennen:een grote stapel van oude tijdschriften die op je kamer liggen. Eigenlijk blader je er niet meer doorheen, maar je vindt het zonde om ze weg te doen. Gelukkig zijn er genoeg leuke diy’s met oude tijdschriften! Ik probeerde een van deze diy’s.

Wat heb je nodig?

– Tijdschriften
– Canvas doek
– Schaar
– Plakband
– Lijm
– Patroon/vorm

Als eerst kies je een patroon dat je op het doek wilt hebben. Dat kan een afbeelding zijn van een bijv. een hart, een dier, of een quote. Ik koos simpel voor het woord love.

Scheur enkele bladzijdes uit het tijdschrift en knip er kleine rechthoekjes van. Deze rechthoekjes rol je zo strak mogelijk op. Maak het uiteinde vast met wat plakband.

Wanneer je een aantal rolletjes hebt,  beplak je de vorm ermee. Hier en daar gaat het rolletje wat uitsteken van de vorm, dat geeft niks. Als je er maar voor zorgt dat de gehele vorm beplakt is met tijdschrift rolletjes.

Als dat werkje klaar, is knip je al het overige weg, zodat je alleen de vorm overhoudt. Plak dit ophet canvasdoek, en hier heb jij jouw eigen Magazine Wall Art! Helaas ben ik niet supercreatief, dus hield ik het simpel met een woord, maar je kunt het natuurlijk zo creatief mogelijk maken als jij zelf wilt!

Comments

comments