DIY: Nature’s kettinghanger

Heb je veel kettingen en weinig plek om deze mooi uit te stallen? In deze DIY laat ik je zien hoe je supersnel (en budget-proef) van een gewone tak een superhandige kettinghanger maakt! Het oogt simpel, ziet er leuk uit aan de muur en laat je kettingcollectie tot zijn recht komen!

Dit is wat je nodig hebt:


– Een hamer
– Dunne kleine spijkers
– Doorzichtig nylon draad (uit een sieraden kit)
– Een tak op gewenste grootte.

Stap 1
Was de stok die je gekozen hebt goed en verwijder eventueele modder, vlekken of horst dat los zit.


Bepaal (gezien de lengte van de tak) hoeveel kettingen je aan je stok wilt gaan hangen. Ik heb ervoor gekozen om 6 spijkers te gebruiken. Markeer voor jezelf waar je de spijkers wilt plaatsten en steek deze in de tak.

Als je de spijker goed doordrukt, blijft deze vaak goed op zijn plaats zitten.

Stap 2


Nu je gemarkeerd hebt waar en hoe ver je de spijkers van elkaar af wilt hebben, is het tijd om ze stevig vast te zetten (zodat de kettingen niet vallen als je ze ophangt!).

Sla de spijkers goed in de tak met je hamer. Omdat de tak rond is moet je er voor zorgen dat je de tak wel recht houdt, zodat de spijkers allemaal op één lijn zitten.


Stap 3

Je kettinghanger is klaar, tijd om hem op te hangen! Dit nylondraadje heb ik uit een oude sieraden set gehaald. Doordat het touw doorzichtig is zie je er niets van als je de tak gaat ophangen aan je muur.

Meet het draad op, knip het af en knoop het stevig aan beide uiteindes van de stok.


Eenmaal opgehangen moeten er natuurlijk wel kettingen aan gehangen worden.

Zoals je op bovenstaande afbeelding ziet, is het nylondraadje nauwelijks te zien. Het lijkt net of je kettinghanger zweeft.

Zo maak je van hele basic dingen uit de natuur, superleuke accessoires voor aan je muur!

Comments

comments