DIY: neusstrips maken

Neusstrips zijn hartstikke handig voor het reinigen van verstopte poriën, maar wist je dat je deze neusstrips ook gemakkelijk zelf kunt maken? Ik test het uit!

Ik gebruik voor deze DIY gelatinepoeder uit een toko. Helaas is dit niet bij een normale supermarkt verkrijgbaar, maar bijna elke toko heeft dit wel in het assortiment.


Ik doe één eetlepel gelatinepoeder in ongeveer anderhalf eetlepel melk. Het maakt niet uit of je volle, halfvolle of magere melk gebruikt.


Het mengsel gaat voor 15 seconden in de magnetron, niet langer!

Met een tapasstokje breng ik het mengsel aan op mijn neus. Het mengsel is nog wat dun, maar het wordt snel hard. Doe dit dus snel.

Ik wacht ongeveer 15 minuten met het mengsel op mijn neus. Het wordt steeds harder en af en toe valt er een stukje vanaf…

Als het mengsel hard genoeg is, haal ik het van mijn neus af met wat water en papier. Ik doe dit heel voorzichtig anders reinigt het mijn poriën niet goed.

Mijn neus is wat rood maar voelt heel zacht! Mijn poriën zijn weer helemaal gereinigd! Dit is een prima vervanger voor de normale neusstrips die je in de winkel kunt kopen, en dit is een stuk goedkoper. Voortaan loop ik dus even langs de toko wanneer ik in de buurt ben!

Reinig jij wel eens je poriën?

Comments

comments