DIY: Pimp je paspoort

Altijd als ik ga reizen zie ik meiden om me heen met gave felroze of versierde paspoorthoesjes. Helaas kan ik zelf maar geen leuke in de winkels vinden dus besloot ik mijn paspoort zelf maar te pimpen!


Wat je nodig hebt is: je paspoort (duhh), een stuk stof (ik had nog wat oranje leer over van de clutch die ik al eerder maakte), een stift, een schaar, textiellijm en steentjes/knipsels of iets anders om de voorkant mee te versieren.


Leg je paspoort opengeslagen op het stuk stof en knip een driehoekje uit de stof in het midden, aan de boven en onderkant van je paspoort.


Knip vervolgens een vierkantje uit de stof bij elke hoek van je paspoort.

Vouw de hoeken nu zoals je ook doet bij het kaften van je boeken en lijm de twee flappen aan elkaar met textiellijm. Druk de boel goed aan en zet er eventjes iets zwaars op zodat je zeker bent dat het niet meer loslaat.Als je dit met alle hoeken gedaan hebt leg je je paspoort met zijn nieuwe hoesje een tijdje tussen een stapel boeken of tijdschriften om de boel goed aan te drukken. (Met een dunnere stof is dit waarschijnlijk niet nodig).


Alle hoeken stevig vast? Nu kun je de voorkant eventueel nog versieren. Ik knipte een mooie streetstyle foto uit een blad en plakte die met textiellijm op de voorkant.


Vervolgens schreef ik met watervaste stift ‘Paspoort’ op de foto (je zult maar vergeten dat het je paspoort is ;) ) en plakte ik er met textiellijm nog twee steentjes naast.


Done! Wat vind je van mijn paspoorthoesje?

Comments

comments