DIY: pimp je sleutels

Het is weer januari. De feestmaanden zijn voorbij, het weer is grauw en wellicht heb je last van de typische winterdip. Breng wat vrolijkheid in je leven door simpele alle daagse spulletjes op te fleuren! Zoals je sleutels bijvoorbeeld, je gebuikt ze elke dag en het geeft jou sleutelbos net dat beetje extra’s voor een unieke uitstraling.
Dit is wat je nodig hebt


– Modge pod lijm (Dat is een lijm op waterbasis, geschikt voor decoupages)
– Een spons
– Een schaar
– Een pen
– Sleutels


– Papier met patronen die jou aanspreken
Dit kan zowel met inpakpapier als scrapboek papier

Stap 1


Ik heb hier gekozen voor dit vrolijke papier met vogels en bloemenprintjes. Het geeft een leuk effect aan je sleutels als ze samen één geheel vormen aan je bos. Kies daarom voor papier met kleine verschillende printjes of kleuren die goed bij elkaar matchen.

Trek met je pen op de achterkant van het papier de omtrek van de sleutel over.


En knip deze vervolgens uit met je schaar.

Stap 2


Verzadig je spons goed met voldoende lijm (hoe meer lijm hoe beter het papier op je sleutel blijft zitten zonder te verschuiven).

Bedek de gehele bovenkant van je sleutel met lijm. Doe dit door middel van deppende bewegingen.

Stap 3


Leg daarna het stukje papier dat je hebt uitgeknipt op de sleutel en herhaal stap 2 door de spons op het papier te deppen zodat het goed verzadigd is met de lijm .

Eenmaal hij het opdrogen zullen de witte waas en de bubbels lijm volledig verdwijnen. Deze lijm trekt namelijk in het papier en droogt transparant op.

Stap 3


Herhaal dit proces voor al je sleutels.

En vergeet de achterkant natuurlijk niet! (Leuk om daar een ander patroontje van hetzelfde papier op te verwerken wat zorgt voor meer variatie, zonder dat het contrast erg groot wordt).

Stap 4


Geef alle sleutels goed de tijd om volledig te drogen, voordat je ze weer aan je sleutelbos bevestigd. Een tip voor het drogen van beide kanten tegelijkertijd, is om de sleutels op de rand van een tafel te leggen. Leg er een zwaar voorwerp op. Dit zorgt ervoor dat de boven- en onderkant niets aanraken en sneller drogen.

Geef ze als allerlaatste nog even een likje van je nagellak topcoat voor die extra zekerheid, zodat je lang kan genieten van jou persoonlijke, unieke en vooral vrolijke sleutelbos!

Comments

comments