DIY: Rozen scrub tegen puistjes

Wat te doen met verwelkte rozen? Een rozen-scrub maken natuurlijk! Ik probeerde een scrub tegen puistjes te creëren. Met deze DIY doe je het makkelijk na!

Benodigdheden

  • Gedroogde rozenblaadjes van één roos
  • Soda
  • Uni Cura anti-bacteriële zeep
  • Potje
  • Mixer
  • Optioneel: lint, labelsticker en printer

Stap 1: Mix de rozenblaadjes, soda en zeep
Doe de soda, gedroogde rozenblaadjes en een klein stukje van de Uni Cura zeep in een mixer en zet hem een minuutje aan. Ik heb gehoord dat soda helpt tegen ontstekingen. De Uni Cura zeep reinigt de huid en beschermt deze tegen bacteriën. Let op: doe er wel wat water bij in de mixer, anders mengen de ingrediënten niet goed met elkaar.

Stap 2: Schep het mengsel in het potje
Oké, het mengseltje heeft een andere kleur dan ik verwacht had. Als je een mooie rozige kleur wilt raad ik het je aan om geen gedroogde blaadjes te gebruiken. Schep het mengsel in het potje en mix het opnieuw met soda.Stap 3: Geef je scrub een labeltje
Fun fact: de sticker op het potje van mijn scrub heb ik zelf ontworpen! Bij Action kocht ik een vel met witte etiketten. Ik deed hem als gewoon papier in mijn printer en drukte mijn zelf ontworpen label af. Heel simpel en een leuk persoonlijk detail!

Nu heb je een échte home made DIY scrub! Ook leuk om als cadeau te geven.

* Let op, ik vind het leuk om zelf mengsels te maken en uit te proberen, maar ben natuurlijk geen huidexpert. Als je huid heel gevoelig is of je hebt bijv. een huidaandoening zou ik altijd afraden om iets op je huid te smeren dat niet door een erkende dermatoloog of dokter is voorgeschreven.

 

Comments

comments