DIY: Studded gympen

We hebben ze allemaal vast wel liggen, ergens onderin je schoenen-stach, die saaie oude gympen die je nooit meer draag (of zelfs was vergeten dat je ze had). Haal ze maar gauw tevoorschijn want in deze DIY tover jij ze om tot echte rock-bitch shoes met studs!

Dit is wat je nodig hebt:


– Simpele gympen

– Studs
– Sterke lijm gel

Stap 1


In principe kun je de studs overal plakken waar je wilt. In deze DIY gaan we de neus van de schoen vullen met zilveren studs. Begin met de studs neer te leggen in een horizontale lijn om te zien hoeveel je er nodig gaat hebben en hoever je ze uit elkaar wilt hebben staan. Daarna pak je het midden van de neus van je gymp en doe je het zelfde in een diagonale lijn naar beneden toe. Zo vorm je een kruisje met de studs.

Stap 2


Als je tevreden bent met de liggen, ga je de studs opplakken. Gebruik hiervoor de sterke lijm en druk de studs goed aan en wacht 10 seconde voordat je ze weer loslaat.

Wees niet te zuinig met je lijm. Verzadig de studs goed met deze gel. We willen immers niet dat je studs eraf vliegen tijdens een middagje winkelen! Maak je geen zorgen om vlekken want deze lijm droogt transparant op.

Stap 3


Nu de studs in kruisvorm stevig vast zitten, ga je de rest van de neus vullen.

Blijf gewoon de studs op de horizontale lijn volgen en vul ze aan naar beneden toe.
Zorg wel dat ze mooi en even ver uit elkaar staan.

En zo herhaal je dit proces tot de hele gymp gevuld is.

Stap 4


Zoals te zien is op de bovenstaande afbeelding heb ik ook studs aan de zijkanten van de neus toegevoegd. Hierdoor wijzen niet alle punten van de studs de zelfde richting op naar boven toe. Dit effect geeft de gymp een rondere vorm en maakt het nog stoerder.

Stap 5


Herhaal de zelfde stappen ook voor de andere gym.

En je stoere Rock-Bitch shoes zijn af! Wacht 24 uur voordat je ze gaat gebruiken. Dit geeft de lijm voldoende tijd om te drogen en zorgen ervoor dat alle studs rock solid vast zitten!

Don’t mess with me, je wilt geen trap krijgen met deze schoenen aan ;)

Comments

comments