DIY: teacup candle

Ik kan uren rondkijken op Pinterest, Tumblr, Weheartit, noem maar op. Daar kom je de meest inspirerende plaatjes tegen. Zo ook toffe diy’s zoals deze teacup candle. Met niet al te veel benodigdheden kun jij je eigen teacup candle maken. Het is vrij simpel én lekker budget proof. Ik deel deze schattige diy graag met jullie.

Benodigdheden:
–       Theekopje (evt. met bijhorende schotel)
–        Kaars
–        Plakband
–        Satéstokjes

Stap 1
Breek of hak de kaars in blokjes zodat het gemakkelijk smelt. Tijdens het breken zorg je ervoor dat de lont heel blijft, die heb je later weer nodig.  Verzamel de blokjes kaars in een bakje zodat je ze kunt smelten.

Stap 2
De kaars kun je smelten in de magnetron of in een pan. Wanneer je voor de magnetron kiest, zorg er dan voor dat je een hittebestendig bakje gebruik. Laat de kaars ongeveer tien minuten op 900 wat smelten. Je kunt ook een pan gebruiken – zoals ik heb gedaan. Zet de pan op een laag vuurtje, binnen  tien minuten  is de kaars gesmolten.  Voeg eventueel wat geur – olie toe tijdens het smelten zodat je een lekkere geurkaars krijgt!

Stap 3
Wanneer je kaars helemaal is gesmolten, schenk je het vloeibare kaarsvet voorzichtig in je kopje. Het is ontzettend heet, dus kijk goed uit.

Stap 4
De kaarslont die je hebt bewaard klem je tussen twee satéstokjes die je vast maakt met plakband. De satéstokjes leg je overdwars over het theekopje.  Zo blijft de lont op zijn plek terwijl het kaarsvet afkoelt. Ik laat mijn kaars afkoelen in de koelkast zodat het wat sneller gaat. Binnen een halfuur was mijn eigen teacup candle candle klaar en kon ik de satéstokjes verwijderen.

Dit is het resultaat. Ziet het er niet super schattig uit? Deze teacup candle is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook leuk als cadeautje voor een vriendin. Wie wilt er nou niet zo’n schattig en decoratief kaarsje?

Wat vinden jullie van deze teacup candle?

Comments

comments