DIY: Telefoonhanger

Ken je dat probleem, je wilt je telefoon opladen maar het stopcontact zit net te hoog en je telefoonkoord is net te kort om hem fatsoenlijk op een plankje of tafeltje neer te leggen? Wees alle stopcontacten de baas, want met deze DIY maak je de perfecte oplossing om je telefoon overal en nergens zonder zorgen op te kunnen laden. Deze telefoonhanger is gemaakt van een oude shampoofles en je kunt hem op jou eigen manier versieren zodat hij bij je interieur matcht!

Dit is wat je nodig hebt:


– Een zaag
– Een lege shampoofles (een maat die bij jou telefoon past)
– Sterke alleslijm
– Een schaar
– Zwarte marker

– Een leuk stofje
– Hobbykant

Stap 1


Om te beginnen wil je natuurlijk dat lelijke etiket van je fles halen. De meeste stickers kun je er makkelijk vanaf trekken, mocht dit niet lukken kun je altijd stickerverwijderaar gebruiken of hem simpelweg onder de hete kraan leggen.

Stap 2


Haal vervolgens de bovenkant van de shampoofles. Maak voorzichtig een beginnetje met de zaag, en knip de rest van het plastic los met je schaar totdat het bovenkantje eraf is.

Stap 3


Markeer met je stift het midden van de fles, en volg die lijn via de zijkanten omhoog. Knip dit stuk plastic uit de fles.
Nu heb je een bakje gevormd met een hoge achterkant en laag uitgesneden voorkant.

Stap 4


Vind het dichtstbijzijnde stopcontact, hou je plastic bakje ervoor, en markeer de twee gaatjes met je stift op de fles. Test nog even met je oplader of deze gaten daadwerkelijk even ver van elkaar staan zodat de lader er in past.
Prik met de punt van je schaar door de gaatjes.

Daarna kun je de hele punt van de schaar erdoorheen steken, en de gaatjes breder maken door je schaar rond te draaien.

Stap 5


Nu het bakje klaar is, is het tijd om hem te versieren! Lijm de randen goed in en plak je textiel naar keuze om het bakje heen. Vouw de restjes aan de onderkant netjes naar binnen en lijk deze ook goed vast. Laat de lijm goed drogen.

Lijm nu nog een keer de voorste rand goed in, en plak het hobbiekant op je bakje. Zorg dat hij aan de achterkant netjes aansluit.

Plaatst nu datzelfde kant ook aan de achterkant van je telefoonhanger.

Om het af te werken knip je het uitstekende kant langs de randen weg. En je telefoonhanger is klaar!


Berg je telefoon leuk op terwijl hij aan het opladen is, en heb nooit meer gedoe met lastige stopcontacten.

Comments

comments