DIY: Tissue zakje

Altijd handig om bij je te hebben in je handtas zijn tissues. Niet alleen voor wanneer je verkouden bent (wat in deze tijd van het jaar vaak gebeurt) maar tissues komen ook goed van pas bij noodgevallen. Zeker wanneer je bijvoorbeeld gemorst hebt met drinken over je kleding heen, last hebt van uitgelopen mascara of voor het verwijderen van lipstick vlekken na het eten. Helaas komt het toch vaak voor dat de pakjes waar de tissues inzitten scheuren en kapot gaan waardoor de hele inhoud verspreid ligt in mijn tas. Met deze simpele DIY maak je zelf een schattig en vooral stevig tissue zakje van stof.
Dit is wat je nodig hebt:


– Twee lapjes stof naar keuze. Een voor de binnenkant en een voor de buitenkant.
– Een textielschaar
– Spelden
– Een pen
– Een liniaal

– Een een naaimachine. Beschik je niet over een naaimachine, dan kan dit ook met de hand gedaan worden.

Stap 1


Meet de lapjes stof op in rechthoeken en markeer deze met je pen. Het stofje dat je wilt gebruiken voor de binnenkant dient 19 cm x 14 cm te zijn. Het stofje dat je gaat gebruiken voor de buitenkant van je tissue zakje dient 16,5 cm x 14 te zijn.

Knip de rechthoeken uit met je textielschaar. Het paarse stofje dat ik voor de binnen voering van het zakje gebruik is dus een paar centimeter breder.

Stap 2


Plaatst de twee stofjes over elkaar heen en pin de zijkanten vast met de spelden. Het maakt niet uit dat het bredere stofje bol staat en uitsteekt, dan ben je juist goed op weg! Als de uiteindes van de twee stofjes maar wel gelijk aansluiten.

Zorg er overigens voor dat de stof voor de voering met de juiste zijde naar beneden wijst!


Naai de uiteindes (waar je de spelden hebt geplaatst) aan elkaar vast, ongeveer een halve centimeter vanaf de rand.

Stap 3


Nu de verticale randen van de twee stofjes aan elkaar vast zitten, vouw je hem om zodat de juiste zijden naar buiten wijzen. Als je de stof plat legt merk je dat de randen van de paarse stof uitsteken omdat deze breder is. Dit is juist de bedoeling.

Klap vervolgens de buitenste randen naar het midden toe, pin de horizontale randen (de korte kant) aan elkaar en naai deze vast.

Stap 4


Je tissue zakje is klaar, het enige wat je hoeft te doen is hem binnenste buiten vouwen. Nu zie je dat de voering van binnen ook een randje heeft aan het oppervlak van je tissue zakje. Dit zorgt voor een leuk accent.

Het allerlaatste, om het helemaal af te maken, is hem natuurlijk vullen met tissues.

Je zelf gemaakte huls gaat er voor zorgen dat je tissues netjes op hun plaats blijven en er nog extra leuk uitzien, volgende keer als jij ze uit jou tas tevoorschijn haalt!

Extra tip:


Tissues komen ook in kleinere varianten, voor een kleinere versie verklein je de stoffen rechthoeken ongeveer 1,5 cm.
Dit is trouwens ook een prima zakje om je maandverbandjes in op te bergen, i.p.v ze los in je tas te vervoeren.

Comments

comments