DIY: tribal ketting

Ik zag deze ketting in de winkel en was meteen in love! Alleen jammer dat hij zo duur is (hebben hebben!). En toen bedacht ik me dat ik ook gewoon zelf deze ketting kan maken. Ik kan dan ook nog eens kiezen voor mijn eigen kleuren. Awesome!

Deze tribal  ketting is geïnspireerd door Afrikaanse stammen die de mooiste kleurrijke sieraden dragen. Prachtig om te zien. Een kleurrijke ketting maakt je basic outfit helemaal af.  Ik laat je stap voor stap zien hoe je de tribal ketting zelf kunt maken.

Dit heb je allemaal nodig: 


De sleutelringen kun je bij een bouwmarkt kopen. Check wel even de maten van de sleutelringen. Ik heb gekozen voor maat 6, maar dat is afhankelijk van de dikte van je veter.

Ik heb gekozen voor katoen- en breigaren. Je kunt ook voor wol kiezen, maar dat gaat snel pluizen en katoengaren zijn steviger. Ik heb mijn garen gescoord bij de Action voor een prikkie. Je vindt er alle kleuren, dus kun je eindeloos combineren, nice!

Aan de slag!


Ik heb gekozen voor twee kettingen. Kijk zelf maar voor hoeveel kettingen jij kiest. Mijn korte ketting is 75 cm, de lange 100 cm.


Knip drie keer de lengte van je veter voor je gekleurde garen. In mijn geval dus 3 x 75= 225 cm en 3×100= 300 cm. LET OP: dit is eigenlijk wel extreem lang. Daar kwam ik tijdens het wikkelen achter. Alle gekleurde draaidjes gaan door elkaar en als je even niet oplet zit er zo een knoop in! Kies dus voor een korte ketting om dit te vermijden.


Wikkelen maar! Leef je uit, wees creatief en maak er een leuke kleurrijke ketting van. Hou de uiteinden van je garen tijdens het wikkelen wel in de gaten.


O ja: je mag af en toe wel een sleutelringetje of moertje om je ketting rijgen hoor ;-).

Afwerking


Als je klaar bent met het wikkelen van je kettingen dan kun je de knopen losmaken en de twee kettingen aan elkaar vastmaken met naald en draad. Knip daarna de uiteinden.


Naai het knoopje vast aan één kant van je ketting en wikkel katoengaren eromheen om ‘m netjes af te werken.

Gebruik de maat van je knoopje om een lusje te maken aan de andere kant van de ketting. Naai deze ook vast met naald en draad en werk ‘m ook netjes af met katoengaren.

Eindresultaat


Aaaand I’m done! Hij is mooi geworden en ik ben er blij mee. Ik heb m’n eerste musthave item voor het festival- en zomerseizoen al. En hij kostte maar een prikkie, nog beter ;-). Ik ben happy!

Stuur mij een foto van jouw DIY tribal ketting. Ik ben benieuwd wat jij er van maakt :).

Comments

comments